kanada-boretsya-z-naslidkami-ruynivnikh-poveney

Канада бореться з наслідками руйнівних повеней

 • 286631 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У неділю в провінції Нова Шотландія на східному узбережжі Канади почали прибирати після проливних дощів, які спричинили руйнівні повені, а пошуки чотирьох осіб, у тому числі двох дітей, зниклих безвісти під час повені, тривали. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Шторм, який почався в п'ятницю, в деяких місцях скинув понад 25 см всього за 24 години - стільки, скільки зазвичай випадає за три місяці. Метеоролог CBC Райан Сноддон сказав, що це був найбільший дощ, який впав на столицю провінції Галіфакс після урагану Бет у 1971 році.

Повені змили дороги, затопили будівлі та пошкодили мости та канадську національну залізничну колію, яка використовувалася для доступу до четвертого за величиною порту Канади.

Прем'єр-міністр Нової Шотландії Тім Х'юстон назвав збитки неймовірними і сказав, що вартість, ймовірно, обчислюватиметься "сотнями мільйонів" доларів.

Доповнення

Нова Шотландія оголосила надзвичайний стан у всій провінції в суботу пізно ввечері, який триватиме до 5 серпня.

Двоє дітей зникли безвісти поблизу Галіфакса після того, як автомобіль, у якому вони були, занурився під воду. Під час іншого інциденту чоловік і молодий чоловік зникли безвісти після того, як їх автомобіль в'їхав у глибоку воду.

Королівська канадська кінна поліція у неділю повідомила, що поліцейські водолази знайшли порожній пікап у затопленому полі в районі Вест-Хантс поблизу Галіфакса під час підводного пошуку та вважають, що це був автомобіль, у якому їхали двоє дітей.

У цьому ж районі тривали пошуки іншого автомобіля та всіх чотирьох осіб. Бригади за допомогою промислового насосного обладнання спробували знизити рівень води в районі пошуку.

По всій провінції пошкоджено 19 мостів, ще шість повністю зруйновані, багато доріг залишаються закритими. Близько 600 осіб все ще перебувають під наказом про евакуацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Канада бореться з наслідками руйнівних повеней

     • 286631 переглядiв

    У Судані розбився літак: є загиблі та поранені

     • 224329 переглядiв

    Модернізований "Шахед" презентували в Ірані

     • 546845 переглядiв

    Twitter змінить логотип

     • 602094 переглядiв