ukenru
kalush-orchestra-maye-nadiyu-scho-nastupnogo-roku-ukrayina-priyme-yevrobachennya

Kalush Orchestra має надію, що наступного року Україна прийме Євробачення

 • 196617 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Гурт Kalush Orchestra сподівається, що Україна наступного року зможе прийняти Євробачення. Про це на брифінгу повідомив фронтмен Олег Псюк, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Багато країн висловили меседж, що можуть прийняти Євробачення, якщо в нас не вийде. Я вважаю, що це хороший жест, велика вам подяка. Але ми маємо надію, що на наступний рік Україна прийме Євробачення цілісною, розбудованою і щасливою", – зазначив музикант.

Деталі

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький також висловив надію, що подія відбудеться саме в Україні і запевнив, що держава докладе для цього максимум зусиль.

"Ми робимо все можливе, щоб Євробачення пройшло тут, і сподіваюся, що пройде в мирній Україні. Тим не менше, безпековий фактор важливий, і рішення остаточне буде прийматися разом з EBU. Це будуть складні перемовини, я вже в цьому впевнений. Проте нагадаю, що в 2017 році, коли було Євробачення в Києві, був досить великий дискурс. До прикладу, тоді Україна навіть закладала так звану фінансову гарантію в 15 мільйонів євро на випадок, коли щось піде не так. За ці кошти конкурс проводила б інша країна. Тому це питання набагато комплексніше, ніж просто бажання і можливості", – зазначив Чернотицький.

Доповнення

Переможцем міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2022”, який цього року відбувся у італійському Турині, став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.

В Укрпошті анонсували появу марки, присвяченої переможцям Євробачення-2022.

Українські Національні Новини

Суспільство