ukenru
kaliforniyu-zatopilo-doschem-pivnichniy-skhid-ssha-vkritiy-snigom

Каліфорнію затопило дощем, північний схід США вкритий снігом

 • 729875 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Атмосферна річка обрушила на Каліфорнію нові зливи, викликавши евакуацію, відключення електроенергії та перекриття доріг, тоді як залишки потужної північно-східної снігової бурі поховали під снігом більшу частину північної частини штату Нью-Йорк та Нової Англії. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

Західне узбережжя страждає від вологого сезону після двох десятиліть посухи, що створила хаос на дорогах і поставила під загрозу будинки на скелях уздовж узбережжя в окрузі Оріндж в південній Каліфорнії.

Губернатор Каліфорнії оголосив надзвичайний стан у 43 з 58 округів. За даними PowerOutage.us понад 130 000 будинків та підприємств залишилися без електрики.

Округ Монтерей повторно видав наказ про евакуацію на 40-кілометровій ділянці вздовж річки Салінас та шосе 101, більшу частину якого займають низовинні сільськогосподарські угіддя. Було закрито численні прибережні та внутрішні дороги.

Річка Сакраменто, найдовша в штаті, досягла стадії повені трохи нижче греблі Шаста, найбільшого водосховища штату, повідомила Національна метеорологічна служба, попередивши про повінь у кількох містах уздовж річки.

В окрузі Туларе, фермерському районі в долині Сан-Хоакін, водосховище озера Саксесс досягло своєї межі, що змусило чиновників спустити воду через водоскид греблі Шафер і наказати про евакуацію вниз за течією.

У сусідньому Сан-Клементі мешканців було евакуйовано через зсуви.

Шосе Тихоокеанського узбережжя було закрито у кількох точках узбережжя округу Оріндж.

На північному сході пізня зимова хуртовина вивалила близько 60 сантиметрів снігу в горах Беркшир на заході Массачусетса та північному заході Коннектикуту, а також на фут або більше в деяких частинах долини Гудзона в Нью-Йорку.

Додамо

Синоптики попередили про можливу 12-у атмосферну річку наступного тижня. Атмосферна річка переносить повітрям потоки щільної тропічної вологи з Тихого океану. Серія таких річок обрушилася на Каліфорнію з кінця грудня до середини січня, внаслідок чого загинуло щонайменше 20 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу