kaliforniya-2-zagiblikh-10-000-osib-otrimali-nakaz-pro-evakuatsiyu-cherez-posilennya-poveni

Каліфорнія: 2 загиблих, 10 000 осіб отримали наказ про евакуацію через посилення повені

 • 941630 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Ще один сильний шторм обрушився на Каліфорнію, змусивши тисячі людей евакуюватися і щонайменше двоє людей загинули, а дамба в прибережному окрузі Монтерей обвалилася. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Надзвичайно інтенсивна серія штормів обрушилася на Каліфорнію протягом кількох тижнів. Очікується, що останній шторм виллє до 23 см дощу на вже просочений водою ґрунт.

Частина потужної атмосферної річки, відомої як «Ананасовий експрес» — через теплу субтропічну вологу, яку вона приносить із Гаваїв, — прискорить танення величезного снігового покриву, що нагромадився на пагорбах.

Стік води, що виник, загрожує посилити і без того серйозну повінь. Очікується, що на початку наступного тижня на регіон вплине ще одне серйозне атмосферне річкове явище.

За даними PowerOutage.us, близько 25 мільйонів людей перебувають у стані попередження про повені, випущені Національною метеорологічною службою, і більше 25 000 людей не мають електрики.

Директор державної служби з надзвичайних ситуацій Ненсі Ворд оголосила, що ураган вже забрав життя щонайменше двох людей.

Повені стануть особливою проблемою на центральному узбережжі Каліфорнії та в передгір'ях Сьєрра-Невади протягом наступних шести-восьми годин. У дев'яти округах було відкрито понад десяток притулків для розміщення тих, хто був змушений залишити свої будинки.

Принаймні одна дорога була розмита в окрузі Санта-Крус, на північ від Монтерея.

Жителям кількох міст, переважно на півночі, було наказано евакуюватися.

Cal Guard Soldiers have supported first responders in 56 rescues near the Pajaro river in Monterey County. @CAgovernor @Cal_OES #montereycounty #alwaysreadyalwaysthere pic.twitter.com/VKsKbzsXJ0

— The California National Guard (@CalGuard) March 11, 2023

Mandatory Evacuation orders issued for the Community of #Pajaro due to a #LeveeBreak. Please heed evac warnings/orders. Pajaro River levee broke early this morning resulting in active flooding. #Evacuate if told. #TurnAroundDontDrown @Cal_OES @CaltransHQ @CAgovernor pic.twitter.com/tDttiTcaC0

— California Governor's Office of Emergency Services (@Cal_OES) March 11, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина на місяць скасує “сухий закон”

     • 714175 переглядiв

    Виявлення походження Covid-19 є моральним обов'язком - ВООЗ

     • 359084 переглядiв

    У Києві сильна заметіль

     • 1521489 переглядiв

    путін може відвідати тимчасово окупований Крим – ЗМІ

     • 830767 переглядiв