ukenru
kadrovi-rotatsiyi-dpzku-vidbuvayutsya-cherez-koruptsiyu-yurist

Кадрові ротації у ДПЗКУ відбуваються через корупцію - юрист

 • 10106 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Призначення нової в.о. керівника ДПЗКУ буквально напередодні другого туру конкурсу “має корупційний душок". Про це у коментарі УНН сказав, юрист, політичний оглядач Юрій Кармазін.

“Я думаю, саме з колосальною корупцією пов’язані оці зміни виконувачів обов’язків ДПЗКУ напередодні проведення конкурсу. От при таких призначеннях – корупція і це найбільше кидається в очі. Абсолютно всі призначення в уряді Гройсмана мають “корупційний душок”. І сам уряд має “корупційний душок”. Очевидно, що такі зміни сталися напередодні конкурсу, бо щось потрібно “зачистити”, передати чи здати.

Мені важко говорити, я досліджував це питання і прийшов до висновку, що у ДПЗКУ хочуть повернути всіх керівників епохи Януковича, але не знають як це правильно зробити. От ми і бачимо, що там такі речі відбуваються”, - сказав Кармазін.

Він припустив, що у Кабміні працюють багато в.о. з причин неготовності уряду нести відповідальність за свою роботу.

Загалом же, за словами правника, питання ДПЗКУ та її китайського кредиту досить складне, і з цього приводу вже “розслідуються кримінальні провадження".

Нагадаємо, 11 січня уряд призначив нового в.о. голови правління ДПЗКУ. Нею стала екс-менеджер підприємства Бахматюка - Ірина Марченко. Цікаво, що призначення нового в.о. ініціював заступник міністра агрополітики М.Мартинюк, і відбулося це буквально за декілька тижнів до підсумків конкурсу на заміщення посади голови правління ДПЗКУ. 

За інформацією джерел УНН, до призначення легітимного керівника ДПЗКУ, перед Іриною Марченко крім налагодження відносин з китайськими кредиторами корпорації будуть стояти все ті ж завдання, що і перед її попередником Дмитром Гавришем.

Ймовірно, що мова йде про подальше виведення активів з ДПЗКУ на збанкрутілу ДАК “Хліб України”. Хоча саме ця активність Гавриша, за даними ЗМІ, і збурила китайських партнерів корпорації та призвела до замороження коштів компанії на банківських рахунках.

Українські Національні Новини

Політика