kadirov-zayaviv-scho-chechenski-biytsi-viyikhali-pridushuvati-zakolot

кадиров заявив, що «чеченські бійці» виїхали «придушувати заколот»

 • 1039615 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Глава Чечні рамзан кадиров назвав захоплення військових об'єктів у ростові-на-дону "зрадницьким маршем пригожина", додавши, що чеченські бійці "виїхали в зони напруженості" і що "заколот повинен бути придушений", повідомляє УНН.

Цитата

«Бійці міноборони і росгвардії по Чеченській Республіці вже виїхали в зони напруженості. Ми зробимо все, щоб зберегти єдність росії і захистити її державність!», - заявив кадиров.

Він також звернувся до російських військових із закликом не вестися на обіцянки заколотників і заявив про необхідність згуртуватися «навколо національного лідера» (імовірно маючи на увазі диктатора путіна).

«Скільки вкидів, скільки брехні, скільки брехливих закликів, які лякають наших громадян, створюють небезпеку виникнення дестабілізуючої обстановки. І це очікувані наслідки зрадницького маршу пригожина.

Те, що відбувається, – це не ультиматум Міністерству оборони. Це виклик державі, і проти цього виклику необхідно згуртуватися всім навколо національного лідера: військовим, силовикам, губернаторам, цивільному населенню», — написав Кадиров.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк "вагнер" Євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах ПВК "вагнер", завданий міноборони РФ, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців чвк "вагнер" не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.

Просування «вагнера» у глиб рф триває – бойовики чвк захопили кілька адмінбудівель у ростов-на-дону, а також, імовірно, підірвали нафтобазу поблизу воронежа.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні вода відступила від всіх будинків - голова ОВА

     • 948420 переглядiв