ukenru
kabmin-zaslukhaye-zvit-z-rozsliduvannya-pozhezhi-v-kharkovi-ta-sprobuye-zminiti-pdr

Кабмін заслухає звіт з розслідування пожежі в Харкові та спробує змінити ПДР

 • 13744 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. На засіданні у середу, 24 лютого, Кабінет міністрів України планує розглянути низку проектів законів та постанов, а також має заслухати доповідь про результати розслідування причин виникнення пожежі у пансіонаті для літніх людей 21 січня у Харкові, передає УНН з посиланням на порядок денний уряду.

Деталі

Відповідно до порядку денного, доповідачем щодо розслідування пожежі є міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Йдеться про інцидент, який стався 21 січня у Харкові. Тоді двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Інші питання

Також урядовці сьогодні планують розглянути постанову про внесення змін до Правил дорожнього руху. Проектом акту пропонується внести зміни до ПДР в частині посилення вимог до перевезення дітей, визначення характеристик дитячих крісел, а також їх установлення.

Кабмін також має намір визначитися щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки. Відповідний проект закону передбачає ведення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки, встановлення відповідальності за порушення законодавства про таку оцінку, а також встановлення переліку підстав для притягнення до адміністративної відповідальності.

До розгляду пропонується також проект постанови щодо деяких питань реалізації Закону України “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині” щодо біоімплантатів, медико-біологічних вимог до тварин, умов їх тримання, порядку вилучення у тварин анатомічних матеріалів для виготовлення ксеноімплантатів”. Проектом постанови пропонується затвердити, зокрема, порядок виготовлення, контролю якості та обігу біоматеріалів та ксеноімплантатів.

Доповнення

Зазначимо, що під час минулого засідання Кабінет міністрів України продовжив термін дії карантину на території України до 30 квітня, встановлюючи його у форматі адаптивного карантину.

Протиепідемічні заходи у вигляді адаптивного карантину з розділенням областей на кольори за рівнем коронавірусної небезпеки діють в Україні відсьогодні, 24 лютого.

Українські Національні Новини

Політика