ukenru
kabmin-ukhvaliv-proekt-zakonu-schodo-vzayemnoyi-okhoroni-informatsiyi-mizh-ukrayinoyu-ta-velikoyu-britaniyeyu

Кабмін ухвалив проект закону щодо взаємної охорони інформації між Україною та Великою Британією

 • 10814 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив проект закону "Про ратифікацію протоколу між Кабінетом Міністрів України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо обміну та взаємної охорони інформації з обмеженим доступом у сфері оборони". Про це повідомив представник уряду у парламенті Василь Мокан у Facebook, передає УНН.

"Україна та Велика Британія посилять співпрацю у сфері безпеки та обміну інформацією. На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив проект закону "Про ратифікацію протоколу між Кабінетом Міністрів України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо обміну та взаємної охорони інформації з обмеженим доступом у сфері оборони" та проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що ратифікація цього протоколу сприятиме забезпеченню паритетності заходів із взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, яка передається або створюється в ході співробітництва між Україною та Великою Британією.

Крім того, уряд ухвалив проект розпорядження про "Про затвердження угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Гренади про скасування візових вимог" - йдеться про запровадження безвізового режиму взаємних поїздок для громадян України та Гренади впродовж строку, що не перевищує 90 днів протягом 180 днів за умови, що метою їх перебування є туризм або неоплачувана діяльність.

Нагадаємо, Україна та Велика Британія планують співпрацювати у реформуванні вугільної галузі, розвитку "зеленої" енергетики та у контексті декарбонізації економіки в цілому.

Українські Національні Новини

Політика