kabmin-pidtrymav-initsiatyvu-sproshchennia-orendy-derzhavnoi-nerukhomosti-dlia-nadavachiv-sotsialnykh-posluh

Кабмін підтримав ініціативу спрощення оренди державної нерухомості для надавачів соціальних послуг

 • 23569 переглядiв

Уряд спростив надання соціальних послуг, у тому числі організаціям, що підтримують внутрішньо переміщених осіб. Буде потрібно лише мінімальний пакет документів. Також повідомляється про встановлення єдиної пільгової орендної ставки в розмірі 1% на рік від ринкової вартості.

Уряд підтримав постанову, яка розроблена ФДМУ, що вносить зміни до раніше існуючих постанов, упорядковуючи процес підготовки необхідних документів для оренди державної власності організаціями, що надають соціальні послуги, зокрема тим, хто підтримує ВПО, пише УНН.

Деталі

2 квітня уряд підтримав ініціативу, розроблену Фондом державного майна України, що вносить зміни до вже існуючих постанов № 483 та № 630, упорядковуючи процес підготовки необхідних документів для оренди державної власності організаціями, що надають соціальні послуги, зокрема організаціями, що підтримують внутрішньо переміщених осіб.

Тепер організації, які надають соціальні послуги, мають можливість орендувати майно від держави без необхідності проходження аукціону для проведення заходів, які є надзвичайно важливими в сучасних умовах, включаючи забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Ці зміни сприятимуть залученню більшої кількості надавачів соціальних послуг з недержавного сектору економіки.

Команда ФДМУ максимально сприяє розширенню можливостей для створення майданчиків підтримки громадян, які потребують допомоги, зокрема для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки постанові оренда нерухомості у держави, для надавачів соцпослуг, стане простішою та швидшою — саме це було початковою метою створення документа

- наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Тепер для оренди державного чи комунального майна без проведення аукціону необхідно подати лише мінімальний набір документів: заяву та копію документа, яка підтверджує статус заявника як надавача соціальних послуг.

Крім того, встановлено єдину пільгову орендну ставку для всіх надавачів соціальних послуг, яка становить 1% на рік від ринкової вартості орендованого об’єкта.НагадаємоУ Мінсоцполітики повідомили, що розробили механізм виплати субсидій на оренду житла для ВПО.

При цьому сума субсидії коригуватиметься залежно від середньої вартості оренди квартир в регіоні, доходу домогосподарства та розміру сім'ї.

Мінкульт надав деяким державним циркам статус критично важливих підприємств - нардеп 08.04.24, 19:02

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія вдруге за місяць не змогла запустити в космос ракету

     • 22037 переглядiв

    У Львові рятувальники знайшли в лісопосадці 20 кг ртуті

     • 18436 переглядiв