ukenru
kabmin-nazvav-tsinu-na-gaz-u-serpni

Кабмін назвав ціну на газ у серпні

 • 17416 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Ціна на газ для населення знизиться на 25%. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

"Виходячи з динаміки формування ціни газу на ринку України і враховуючи дані Української енергетичної біржі – станом на сьогодні 4 643 грн без ПДВ за 1 тис. куб. м, та НАК "Нафтогаз України" – 4 640 грн для промисловості без ПДВ, кінцева ціна газу для населення у серпні зменшиться щонайменше на 5,5%, у порівнянні із липневою ціною, та становитиме не більше 4 640 без ПДВ за 1 тис. куб. м", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи це, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що загалом ціна газу для населення знизиться на 25%.

"Ціна на блакитне паливо для населення загалом за три місяці знизилася із 5 803 до 4 640 грн без ПДВ. В результаті дії урядової постанови ціна на газ впала на 25%", – сказав Гройсман.

Нагадаємо, у компанії НАК "Нафтогаз України" очікували на оприлюднення тексту постанови, що має допомогти компанії знизити ціни на газ для населення на 700-800 грн.

Також нагадаємо, що НАК "Нафтогаз України" опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 серпня 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Українські Національні Новини

Економіка