ukenru
kabmin-maye-namir-u-2020-rotsi-prosunutis-u-pobudovi-energetichnikh-rinkiv

Кабмін має намір у 2020 році просунутись у побудові енергетичних ринків

 • 16779 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У 2020 році уряд має намір просунутись у плані побудови ефективних енергетичних ринків. Про це сказав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу на Українському енергетичному форумі, передає кореспондент УНН.

"Якщо говорити про енергетику в більш широкому плані - не лише видобування, то тут, звичайно, ні для кого не секрет, що однією з головних проблем України була монополізація. З цим також потрібно справлятись. Ми маємо намір в цьому році дуже просунутись в плані побудови ефективних енергетичних ринків", - сказав Гончарук.

З його слів, уряд не відійде від цієї ідеології та дуже чітко стоїть на ринковій логіці.

"Ми дуже добре розуміємо, що коли політики втручаються у ціноутворення, це призводить до корупції і популізму. Тому допустити цього не можна. Держава має захищати людей, які є незахищеними, які не можуть самостійно впоратись з оплатою комунальних послуг, послуг за надання електричної енергії їм, за допомогою інших інструментів – субсидій. Звичайно, люди мають бути захищеними, можливо навіть в першу чергу мають бути захищеними, але таким чином, щоб це не спотворювало енергетичні ринки", - зазначив прем’єр.

Нагадаємо, раніше Гончарук анонсував на березень перші УРП щодо видобування нафти і газу.

Українські Національні Новини

Політика