ukenru
izrayilski-vcheni-viyavili-scho-u-zhinok-i-cholovik-rivni-antitil-do-koronavirusu-suttyevo-vidriznyayutsya

Ізраїльські вчені виявили, що у жінок і чоловіків рівні антитіл до коронавірусу суттєво відрізняються

 • 22563 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Нове дослідження, проведене в Ізраїлі, виявило, що рівень антитіл до COVID-19 змінюється залежно від віку та біологічної статі, пише The Times of Israel з посиланням на Університет Тель-Авіва, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тест, що скоро знадобиться кожному: чотири питання, на які відповість аналіз на поствакцинний імунітет

Деталі

У період з 8 листопада 2020 року до 5 березня 2021 року дослідники проаналізували 26 170 зразків крові, зібраних у заражених COVID-19, тих, хто був вакцинований проти коронавірусу, та невакцинованих людей, яких підозрюють, що перехворіли COVID-19 безсимптомно. Було проведено порівняння між чоловіками та жінками подібного віку, які заразилися або були щеплені приблизно в той же час. Серед жінок рівень антитіл був вище у 51-річних у порівнянні з рівнем у чоловіків такого ж віку. У чоловіків підвищення рівня антитіл спостерігалося приблизно з 35-річної вікової групи.

За словами одного з авторів дослідження Ноама Шомрона, результати можуть вказати на необхідність використання різних методів для стимулювання розвитку антитіл у чоловіків і жінок.

Цитата:

"Це явище може бути пов'язане зі зміною рівня жіночого гормону естрогену, який спостерігається приблизно в цьому віці, що впливає на імунну систему. У чоловіків це може бути пов'язано зі зміною рівня чоловічого статевого гормону тестостерону та його впливом на імунну систему ", - йдеться у повідомленні дослідників.

 

Українські Національні Новини

Здоров'я