ukenru
izrayilski-sili-vbili-molodogo-palestintsya-na-zakhidnomu-berezi

Ізраїльські сили вбили молодого палестинця на Західному березі

 • 13804 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. 26-річний палестинець, у вівторок, був застрелений ізраїльтянами на окупованому Західному березі Йордану. Про це пише УНН з посиланям на АР.

Деталі

Міністерство охорони здоров'я Палестини повідомило, що 26-річний Саддам Хусейн Бені Оде був застрелений ізраїльськими солдатами біля входу в Таммун, місто поблизу міста Наблус на півночі країни.

Ізраїльські військові заявили, що війська потрапили під обстріл під час арешту двох людей у ​​цьому районі, і що військові стріляли в автомобіль, що проїжджав повз, після того, як у них було кинуто вибуховий пристрій.

Сотні людей відвідали похорон Оде, піднявши прапори бойовиків "Ісламського джихаду" і "Хамасу" під час маршу, несучи його тіло на ношах перед похованням.

Додамо

Ізраїльські військові часто проводять рейди з арештів на Західному березі, навіть у районах, які перебувають під контролем Палестинської автономії, міжнародно визнаної організації, яка має обмежену автономію в деяких частинах цього району.

Палестинці часто кидають каміння чи бомби, або стріляють в ізраїльські патрулі.

Останніми місяцями на Західному березі насильство зросло. Минулого тижня 13-річний палестинський хлопчик був убитий ізраїльським вогнем під час зіткнень з палестинцями, які кидали каміння. Також була низка нападів ізраїльських поселенців на палестинців.

Майже 500 тисяч єврейських поселенців живуть у понад 130 поселеннях, розкиданих по Західному березі. Палестинці розглядають поселення, як головну перешкоду для створення палестинської держави поряд з Ізраїлем, крок, який досі розглядається на міжнародному рівні, як єдиний шлях до вирішення конфлікту. Більшість міжнародної спільноти вважає поселення незаконними.

Ізраїль вважає Західний берег річки Йордан біблійним та історичним центром єврейського народу. Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт, рішучий прихильник поселень, виступає проти палестинської держави і не виявляє зацікавленості у відродженні мирного процесу.

Українські Національні Новини

Новини Світу