ukenru
izrayil-vdruge-za-misyats-zavdav-aviaudaru-po-siriyskomu-portu-latakiyi

Ізраїль вдруге за місяць, завдав авіаудару по сирійському порту Латакії

 • 14869 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Ізраїльські ракети, випущені із Середземного моря, вразили сирійський порт Латакії у вівторок, спричинивши пожежу в контейнерному терміналі, повідомляють сирійські державні ЗМІ, у другій такій атаці на життєво важливий об’єкт цього місяця, передає УНН.

Деталі

Порт обробляє більшість імпорту для Сирії, яка була спустошена десятилітньою громадянською війною та санкціями, запровадженими Заходом.

Державне інформаційне агентство SANA цитує військового чиновника, який повідомив, що ізраїльські ракети, випущені із заходу Латакії, влучили в контейнерний термінал порту, спричинивши пожежі, які завдали великої шкоди. Невідомий повідомив, що пожежники боролися з вогнем майже годину після обстрілу.

Сирійське державне телебачення Al-Ikhbariyah повідомило про пошкодження житлових будинків, лікарні, магазинів та деяких туристичних об’єктів поблизу порту.

Репортер телеканалу Al-Ikhbariyah сказав, що вибухи можна було почути в Тартусі, іншому прибережному місті, що знаходиться на відстані понад 80 кілометрів від порту.

Повідомлень про жертви в результаті ракетних обстрілів, які активували сирійську протиповітряну оборону, не надходило, повідомляє SANA.

Доповнення

Про подібну атаку повідомлялося 7 грудня, коли ізраїльські військові літаки обстріляли контейнерний термінал Латакії, спричинивши пожежі та вибухи.

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується в Британії, опозиційна група моніторингу війни, заявила тоді, що авіаудар 7 грудня пошкодив вантажі зброї для бойовиків, підтримуваних Іраном.

Ізраїль визнає, що атакує бази союзних Ірану збройних формувань, таких як ліванське угруповання "Хезболла", яке має бойовиків у Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу