izrail-ta-khamas-podaiut-vse-bilshe-syhnaliv-pro-nove-peremyria

Ізраїль та ХАМАС подають все більше сигналів про нове перемир'я

 • 24448 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС ведуть переговори про друге перемир'я. Лідер ХАМАС відвідав Єгипет для переговорів; Ізраїль запропонував тижневе перемир'я для звільнення заручників.

Ізраїль і ХАМАС ведуть переговори про нове припинення вогню. Лідер ХАМАСу має сьогодні відвідати Єгипет, щоб обговорити припинення вогню в Газі після того, як Ізраїль заявив, що готовий погодитися на нову паузу. Про це передає УНН із посиланням на France24.

Деталі

Після більш ніж двох місяців війни обидві сторони, схоже, посилають все більше сигналів на користь другого перемир'я. Лідер палестинського ісламістського руху Ісмаїл Ханія разом з делегацією ХАМАС вирушає до Єгипту, щоб зустрітися з головою єгипетської розвідки Аббасом Камелем. Згідно з інформації AFP, переговори мають бути зосереджені на "припиненні агресії і війни, підготовці угоди про звільнення (палестинських) ув'язнених і припинення облоги сектора Газа".

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог напередодні пообіцяв поновити припинення бойових дій.

Ізраїль готовий запровадити ще один гуманітарний мораторій і надати додаткову гуманітарну допомогу для звільнення заручників

- сказав він дипломатам, за словами прес-секретаря.

Ізраїль запропонував принаймні тижневе припинення вогню через посередника Катар в обмін на звільнення близько 40 заручників, - йдеться про решту жінок, чоловіків старше 60 років та інших заручників, яких досі утримують в Газі.

Не виключено, що після припинення вогню Ізраїль відведе свої сили на позиції, особливо на півночі сектора Газа. Ізраїль хоче мати свободу для поступової деескалації конфлікту, якщо дозволять обставини.

Доповнення

Попереднє тижневе перемир’я призвело до звільнення 105 заручників ХАМАС і 240 палестинців, що утримувались в ізраїльських в'язницях. Нещодавно глава Моссада Давід Барнеа перебував у Варшаві, щоб обговорити з директором ЦРУ Вільямом Бернсом і прем'єр-міністром Катару Абдулрахманом Аль-Тані можливість нових переговорів з ХАМАС. Як вказують ЗМІ, збройне угруповання ХАМАС раніше заявляло, що не хоче починати переговори, доки не припинять бойові дії в Ізраїлі.

Нагадаємо

Ізраїль готовий до ще однієї гуманітарної паузи в секторі Газа заради звільнення заручників. За словами президента Іцхака Герцоґа, Ізраїль також згоден на пропуск додаткової гумдопомоги в сектор Газа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США про майбутнє допомоги Україні: магічного альтернативного джерела фінансування немає

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Криворізькому районі вночі знищили ворожий "шахед" - ОВА

     • 27955 переглядiв

    У небі над Одещиною вночі знищили чотири "шахеди"

     • 28197 переглядiв