izrail-pohrozhuie-vidnovyty-nazemni-operatsii-v-hazi-yakshcho-ne-bude-zvilneno-zaruchnykiv

Ізраїль погрожує відновити наземні операції в Газі, якщо не буде звільнено заручників

 • 43913 переглядiв

Ізраїльські офіційні особи попереджають про відновлення наземних операцій у Газі, якщо ізраїльських заручників не буде звільнено до опівночі, на тлі взаємних звинувачень у порушенні угоди про обмін.

Повідомляється, що ізраїльські чиновники погрожують, що, якщо наступну партію ізраїльських заручників не буде звільнено із сектора Гази до опівночі, ЦАХАЛ "відновить наземні операції" в секторі.

Чиновника цитують низка івритських ЗМІ, але офіційного підтвердження немає.

Підписана угода передбачала звільнення щонайменше 50 заручників в обмін на 150 палестинських в'язнів і чотириденну паузу в бойових діях, а також збільшення допомоги Газі. ХАМАС звинуватив Ізраїль у порушенні умов, які Ізраїль заперечує.

Ізраїльські джерела, у свою чергу, звинуватили ХАМАС у порушенні умов узгодження списку заручників, наміченого сьогодні на звільнення, зокрема щодо зобов'язання звільнити матерів разом із дітьми.

Що стосується заяв ХАМАСу про те, що Ізраїль не звільнив палестинських в'язнів відповідно до обіцяного наказу, 12-й канал цитує офіційне джерело в Єрусалимі, яке заперечує будь-яке порушення угоди. 

"Подібно до того, як Хамас вирішує, кого звільнити зі свого списку заручників на кожному етапі, так і ми вирішуємо, яких палестинських ув'язнених звільнити", - заявила ізраїльська сторона.

Джерело також повідомило, що гуманітарну допомогу було доставлено відповідно до домовленостей, зокрема в північну частину сектора Газа.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Велика пожежа охопила ринок у Хмільнику на Вінниччині

     • 38595 переглядiв

    Обленерго готуються до негоди з посиленим режимом роботи

     • 39029 переглядiв