izrail-obitsiaie-propuskaty-do-sektoru-hazy-dvi-vantazhivky-z-palnym-na-den

Ізраїль обіцяє пропускати до сектору Гази дві вантажівки з пальним на день

 • 1921 переглядiв

Ізраїль обіцяє щодня пропускати до сектору Гази по дві вантажівки з пальним. Kan повідомило, що кожна поставка становитиме близько 60 000 літрів пального на день

Ізраїль заявляє, що дозволятиме двом вантажівкам із дизельним пальним в'їжджати в сектор Гази щодня, повідомило BBC News 17 листопада, пише УНН.

Деталі

Однак нічого з цього пального досі не потрапило на територію анклаву у п'ятницю, повідомили виданню в агентстві ООН у справах палестинських біженців (UNRWA).

Очільник агентства у четвер попередив, що організації, можливо, доведеться призупинити всю свою діяльність через брак пального.

Заява Ізраїлю прозвучала у відповідь на прохання США дозволити подачу пального до палестинського анклаву в облозі.

Транспорт з пальним пройде через пункт пропуску "Рафах" до цивільного населення на півдні сектора Гази через ООН за умови, що не дійде до ХАМАС, сказав ізраїльський чиновник.

Ізраїльське інформаційне агентство Kan повідомило, що кожна поставка становитиме близько 60 000 літрів пального на день. Це трохи більше ніж третина від того, що, за даними Unrwa, йому потрібно. У своєму останньому звіті про ситуацію агентство заявило, що йому потрібно "160 000 літрів пального щодня для основних гуманітарних операцій".

Ізраїльський чиновник заявив, що пальне призначається для підтримки систем водопостачання, каналізації та санітарії, щоб запобігти спалаху епідемій, які можуть поширитися у цьому районі.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) раніше попереджала про "тривожні тенденції" у поширенні хвороб у секторі Гази, де серйозно порушена робота системи охорони здоров'я та санітарних об'єктів.

Раніше сьогодні представник ВООЗ на палестинських територіях Річард Піперкорн заявив, що зафіксовано понад 70 тисяч випадків гострих респіраторних інфекцій і понад 44 тисячі випадків діареї, за даними Reuters - цифри значно перевищують очікувані.

Доповнення

Остання облога та військова операція Ізраїлю почалися після жорстокої атаки ХАМАС 7 жовтня, коли угруповання вбило близько 1200 осіб і взяло в заручники понад 230 осіб, за даними ізраїльської влади. За даними міністерства охорони здоров'я палестинського анклаву, керованого ХАМАС, з того часу, як Ізраїль почав удари у відповідь, на цій території було вбито щонайменше 12 000 осіб.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters повідомило про складнощі в переговорах у ЄС щодо України

     • 2303 переглядiв