izrail-mozhe-uklasty-novu-uhodu-pro-prypynennia-vohniu-v-sektori-haza-dlia-zvilnennia-zaruchnykiv

Ізраїль може укласти нову угоду про припинення вогню в секторі Газа для звільнення заручників

 • 27729 переглядiв

Ізраїль міг би розглянути можливість нового перемир'я в Газі, щоб сприяти звільненню заручників, яких утримує ХАМАС, з метою звільнити всіх полонених з 7 жовтня.

Уряд Ізраїлю розгляне можливість ще одного короткострокового припинення вогню, якщо вдасться досягти угоди з ХАМАС про повернення більшої кількості з 137 заручників, які все ще перебувають у полоні.

Про це пише South China Morning Post, передає УНН.

Деталі

Згідно із заявою речника ізраїльського уряду Ейлона Леві, забезпечення звільнення всіх захоплених ХАМАС та іншими збройними групами 7 жовтня залишається метою війни Ізраїлю проти бойового формування. Зокрема він зазначив, що влада Ізраїлю готова розглянути можливість нового припинення вогню для звільнення всіх заручників, - це може бути "тимчасова пауза, щоб вивести їх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські війська завдали ударів по 200 об'єктах ХАМАС у секторі Гази

Довідка

Під час семиденного перемир'я, яке закінчилося 1 грудня, ХАМАС повернув 110 з понад 240 викрадених осіб. В обмін на це Ізраїль звільнив приблизно втричі більше палестинських в'язнів.

За даними влади, в Ізраїлі в результаті нападу, здійсненого 7 жовтня коммандос ХАМАС, які проникли з Гази, загинуло 1200 осіб, переважно мирних жителів. За даними Міністерства охорони здоров'я ХАМАС, в результаті ізраїльської військової операції загинули майже 16 000 людей.

Нагадаємо

Армія оборони Ізраїлю націлилася на ХАМАС під час рейдів у Джабалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар блискавки в Танзанії призвів до загибелі шістьох людей. Ще п'ятеро дістали поранення

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд звільнив першого заступника голови Держспецзв'язку

     • 25049 переглядiв