ivana-kupala-astrolog-rozpovila-pro-znachennya-sontsya-u-goroskopi-lyudini-i-koli-naspravdi-vidbuvalosya-starodavnye-svyato

Івана Купала: астролог розповіла про значення Сонця у гороскопі людини і коли насправді відбувалося стародавнє свято

 • 1324709 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Сонце в гороскопі людини дарує їй здоров'я і харизму. За словами професійної астрологині Ксенії Базиленко, наші пращури знали про значення Сонця, а тому просили в нього силу під час святкування Купала. Детально про це вона розповіла в коментарі УНН

Це зараз ми святкуємо Івана Купала в ніч із 6 на 7 липня, оскільки з приходом християнства язичницьке свято Купала прив'язали до християнського Різдва Іоанна Предтечі. Раніше ж слов'яни святкували його в ніч із 20 на 21 червня – у період літнього сонцестояння. Астролог Ксенія Базиленко пояснює, що в цей період Сонце повною мірою проявляє свою силу.

Цитата

«Сонце в астрології головне світило. Воно розкриває особистість кожного з нас, дає нам енергію життя і здоров'я, визначає нас як творців життя і вказує наш життєвий шлях. У тих людей, у гороскопі яких сильне і добре Сонце – це люди з міцним здоров'ям, дуже яскраві, чарівні, усім запам'ятовуються, сильні та харизматичні лідери. Івана Купала був святом Сонця, і в цей день, люди святкуючи його, просили здоров'я, сили, гарного врожаю, великого успіху та міцної родини. Для цього проводили такі ритуали, як хороводи навколо багаття, де символічно закручували енергію, що уособлює сонцеворот. Стрибали через вогнище, щоб вогонь очистив їх і позбавив від хвороб. Дівчата плели вінки під співи та молитви, просячи в бога гарного чоловіка», - пояснює астролог.

А тому, якщо ви вірите в силу Сонця і хочете святкувати відповідно до традицій наших пращурів – ніч із 6 на 7 липня не найкращий вибір. Тим більше, що в цей період світловий день уже йде на спад. Як пояснює астролог, це «сильно відводить нас від справжніх астрономічних подій».

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    На Черкащині впали уламки збитої ворожої ракети

     • 414820 переглядiв