ukenru
italiytsi-pokazali-zhorstoke-povodzhennya-zi-svinyami-na-fermakh

Італійці показали жорстоке поводження зі свинями на фермах

 • 26456 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Італійці показали, як живуть свині на промислових фермах. Про це повідомляє місцева організація "Рівність тварин" (Animal Equality Italy), передає УНН з посиланням на eurogroupforanimals.org.

Деталі

Зоозахисники провели власне розслідування на одному з найбільших виробництв Zema і опублікували фото, що демонструють численні порушення законодавства про захист тварин з боку співробітників свиноферми.

"Zema позиціонує себе як компанія, яка дбає про благополуччя тварин. Але розслідування, проведене Animal Equality на підприємстві компанії, показує зовсім іншу ситуацію", - йдеться в заяві.

На фотографіях видно наступні факти жорстокого поводження з тваринами:

- забій тварин, які перебувають у свідомості;

- побиття тварин (стусани, удари палицею, волочіння за вуха або ноги);

- побиття свиней залізними прутами по голові;

- кидання тварин об стіну і перекидання тіла вмираючої тварини через паркан;

- відсутність пандусів в машинах, якими перевозять свиней, і, як, наслідок, випадання тварин в ході транспортування.

"Аналіз цих фотографій ветеринарами і експертами в галузі захисту тварин демонструє те, що співробітники ферми нехтують правилами виробництва м'яса (від прибуття тварин на забій і до їх смерті)", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Новини Світу