ukenru
italiyskiy-zhurnalist-rozpoviv-pro-situatsiyu-na-kordoni-z-karantinnoyu-zonoyu

Італійський журналіст розповів про ситуацію на кордоні з карантинною зоною

 • 12926 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. В Італії у містах на кордонах з карантинним зонами відчувають ті ж побоювання, що і жителі міст, які вже на карантині. Люди носять маски, дотримуються відстані між один одним і закуповуються продуктами. Про це написав італійський журналіст-публіцист Лучано Гроссо для Politico, передає УНН.

Так, 11 італійських міст зараз ізольовані і перебувають на карантині. Поліцейські і військові обслуговують контрольно-пропускні пункти на всіх під'їзних дорогах, і ніхто не може увійти або вийти.

"У цій так званій "червоній зоні" життя припинене. Але навіть в "жовтій зоні" - районах навколо поміщених до карантину міст, куди люди можуть вільно виїжджати, але не хочуть цього робити, - вулиці порожні й тихі", - пише журналіст.

Він також повідомив, що всі школи, ресторани, бари і більшість магазинів в таких містах закриті, карнавальні паради скасовані, а в церквах припинені меси.

"У моєму рідному місті Лоді (комуна в Італії, в регіоні Ломбардія - ред.), місті з населенням близько 45 тисяч людей, яке було позначене як "жовта зона", занепокоєння відчутно. Ми не повинні залишатися вдома, але це роблять майже всі. Ми не зобов'язані носити маску для обличчя, але це роблять майже всі. Ми не зобов'язані триматися на відстані від інших, але це роблять майже всі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавіруса в світі одужали вже більше 30 тис. людей

"Оскільки ми очікуємо найменшої ознаки можливого симптому, ми заповнюємо наші дні роботою - принаймні, такі як я, які можуть працювати з дому - і ми чекаємо. Курці серед нас вживають сигарети, щоб їх вистачило до наступного походу до відкритої тютюнової лавки", - пише Гроссо.

Він також зазначив, що місцевим жителям його регіону обіцяють безперебійну поставку продовольства, проте всі вже запаслися макаронами, рисом, консервами та борошном.

"Насправді, навіть у "червоній зоні" супермаркети все ще відкриті, але ніхто не знає, як довго вони залишатимуться такими. В якості запобіжного заходу люди можуть входити в магазини тільки невеликими групами - максимум 40 осіб для великого магазину і троє, якщо він маленький. Можна тільки здогадуватися, наскільки це ефективно, враховуючи, що люди все ще стоять в черзі годинами, щоб потрапити до магазинів. Аптеки в "червоній зоні" також відкриті, але деякі почали обслуговувати клієнтів тільки через невелике вікно", - розповів журналіст.

Він також зазначив, що багатьох не так лякає коронавірус, як наслідки від розширення ізоляції. У Кастільйоні-д'Адда водій вантажівки з Румунії говорить, що проводить час, граючи в PlayStation, і переживає, чи залишиться у нього робота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кераміка, меблі, сантехніка: стало відомо, чи вплинув коронавірус в Італії на поставки в Україну

"Я не знаю, як довго мій начальник дозволить мені залишатися вдома, - каже водій. - Якщо я не поїду, він знайде когось іншого... Сподіваюся, це скоро закінчиться".

Однак місцеві жителі Лоді з побоюванням дивляться в майбутнє, в очікуванні розшириться "червона зона" чи ні.

Нагадаємо, що коронавірус зафіксували у ще одному італійському регіоні.

В Італії через новий коронавірус померло 11 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу