ukenru
italiya-stala-yedinoyu-krayinoyu-v-yevropi-yaka-zbilshila-import-rosiyskoyi-siroyi-nafti-na-tli-embargo

Італія стала єдиною країною в Європі, яка збільшила імпорт російської сирої нафти на тлі ембарго

 • 118570 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Незважаючи на те, що Європейський союз вирішив скоротити імпорт російської нафти на 90% до кінця року, Італія стала єдиною країною в Європі, яка збільшила його. Про це УНН пише посилаючиись на АР.

Деталі

Нафтове ембарго ЄС нині ставить під загрозу один із найбільших нафтопереробних заводів Італії, розташований на Сицилії, що завдасть економічного удару по економіці регіону.

Італія домовилася зі своїми партнерами з ЄС про скорочення імпорту російської нафти до 2023 року, крок, який прем'єр-міністр Маріо Драгі назвав "повним успіхом".

Але Рим також має розібратися з долею нафтопереробного заводу на Сицилії, що належить російській компанії "Лукойл". Внаслідок попередніх санкцій проти росії ISAB Srl парадоксальним чином перейшла від переробки 15% російської нафти до 100%.

Це пов'язано з тим, що банки відмовилися взяти на себе ризик надання кредиту компанії ISAB, яка контролюється росією, що дозволило б їй купувати нафту з неросійських джерел, навіть якщо це прямо не заборонено, зауважив Маттео Вілья, енергетичний аналітик ISPI.

За даними компанії Kpler, у травні Італія отримувала близько 400 000 барелів російської нафти на день, що вчетверо перевищує рівень до війни. З цієї кількості ISAB отримувала 220 000 барелів щодня із рф.

"Італія - ​​єдина країна в Європі, яка збільшує імпорт нафти", - сказав Вілла, перетворившись з шостого за величиною імпортера російської нафти на найбільшого за три місяці війни.

Додамо

Завод ISAB та пов'язані з ним види діяльності генерують половину валового внутрішнього продукту провінції та 8% економічної діяльності в регіоні, переробляючи п'яту частину імпорту сирої нафти Італії.

Українські Національні Новини

Новини Світу