ukenru
italiya-ne-skhvalila-priznachennya-rechnika-mzs-bilorusi-glaza-poslom-u-rimi

Італія не схвалила призначення речника МЗС Білорусі Глаза послом у Римі

 • 16189 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Італія не видала дозвіл на призначення послом Білорусі в країні офіційного представника білоруського МЗС Анатолія Глаза. Про це пише Corriere della Sera, передає УНН.

Деталі

За інформацією видання, питання про призначення Глаза вирішується вже кілька місяців. Співрозмовники Corriere della Sera в МЗС Італії говорять про необхідність проявляти обережність у зв'язку з ситуацією в Білорусі і про "тимчасове призупинення" процедури затвердження Глаза на посаді посла Білорусі в Італії.

38-річний Анатолій Глаз - син ексдепутата Анатолія Глаза. Глаз-молодший вже працював в посольстві Білорусі в Італії, також він займав пост в адміністрації президента Білорусі. У 2018 році він став офіційним представником МЗС країни.

Доповнення

Напередодні ЄС офіційно заборонив польоти авіакомпаній Білорусі в своєму повітряному просторі і посадку білоруських літаків в європейських аеропортах.

Таке рішення європейські власті ухвалили за підсумками обговорення інциденту 23 травня, коли літак авіакомпанії Ryanair Афіни-Вільнюс екстрено сів в аеропорту Мінська через повідомлення про замінування. На борту знаходився колишній головний редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич і його подруга, громадянка Росії Софія Сапега, яку згодом заарештували на два місяці.

Через те, що сталося багато західних країн вирішили заборонити європейським перевізникам прокладати маршрути через Білорусь і обмежити польоти білоруських авіакомпаній.

Українські Національні Новини

Новини Світу