ukenru
isw-ukrayinskiy-kontrnastup-pid-kharkovom-staye-skhozhim-na-vidkidannya-okupantiv-z-pid-kiyeva-1

ISW: український контрнаступ під Харковом стає схожим на відкидання окупантів з-під Києва

 • 95826 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Контрнаступ, який здійснюють українські військові під Харковим, починає виглядати схожим на той, який у підсумку відкинув війська рф від Києва і повністю вигнав із Західної України. Про це йдеться в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Цитата

"Український контрнаступ під Харковом починає дуже нагадувати контрнаступ, який зрештою відкинув російські війська від Києва та повністю із Західної України, хоча ще зарано говорити, чи ухвалять росіяни тут подібне рішення", - йдеться у звіті.

Деталі

Український контрнаступ змушує російські підрозділи, які все ще знаходяться поблизу міста, “робити важкий вибір” і зосереджувати свої бомбардування на українських бійцях, а не на місті, повідомляє ISW.

Водночас повідомляється, що російські окупанти, ймовірно, припиняють зусилля з широкого оточення українських військ уздовж лінії Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве на сході України на користь більш поглибленого - Сєвєродонецька та Лисичанська.

Проте, зазначають аналітики ISW, незрозуміло, чи зможуть вони оточити, не кажучи вже про захоплення, ці міста, навіть якщо окупанти зосередять свої зусилля на цій значно меншій цілі.

Аналітичний центр також зазначив, що російські сили, ймовірно, контролюють майже все місто Рубіжне станом на 12 травня і, ймовірно, захопили місто Воєводівка на північ від Сєвєродонецька.

Раніше

За даними британської розвідки, окупанти намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська, командування рф відчуває тиск.

Українські Національні Новини

Суспільство