isw-prigozhin-primenshuye-znachennya-zakolotu-abi-uniknuti-zvinuvachen-u-derzhavnomu-perevoroti

ISW: пригожин применшує значення заколоту, аби уникнути звинувачень у державному перевороті

 • 480853 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Ватажок ПВК “вагнера” євген пригожин спробував применшити значення заколоту 26 червня у своїй першій заяві після провалу повстання, ймовірно, намагаючись захиститися від звинувачень у спробі державного перевороту проти російського диктатора путіна. Про це повідомляє Інститут вивчення війни, пише УНН.

Деталі 

пригожин заявив, що “вагнерівці” не мали наміру повалити уряд, а натомість намагалися підвищити обізнаність про зусилля міноборони росії знищити “вагнерівці”. Він звинуватив мо рф у спробі розпустити ПВК “вагнера” 1 липня шляхом офіційного наказу, а потім у завданні удару по тилах “вагнера” 23 червня. 

Також пригожин стверджував, що ПВК “вагнера” намагалася демонстративно передати свою військову техніку ПВК росії. ПВК “вагнера”, як зазначає її ватажок, вирішила зупинити просування за 200 кілометрів на південь від москви, оскільки “вагнер” розумів, що подальше просування призведе до втрат серед “вагнера” та російських силовиків. пригожин визнав, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко надав свою допомогу, щоб допомогти 

ПВК “вагнера” легально продовжувати діяти як “вагнер” та повернуться до своїх тренувальних таборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін хоче переманити найманців "вагнера", але без пригожина - ISW

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Після спроби заколоту “вагнера” вже не буде - Кулеба

     • 693266 переглядiв