isw-moskva-rizikuye-scho-povstannya-prigozhina-prizvede-do-rozshirennya-antikremlivskoyi-kritiki

ISW: москва ризикує, що повстання пригожина призведе до розширення антикремлівської критики

 • 566444 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Якщо кремль не вживе ніяких заходів у відповідь на заколот глави пвк "вагнера" євгенія пригожина, москва ризикує отримати ще більшу критику у свою сторону, і це спонукатиме інших російських націоналістів перевірити реакцію влади на більш відверту критичну риторику. Про це йдеться в останньому аналізі Інституту вивчення війни, пише УНН.

Цитата

«кремль, ймовірно, ризикує, що збройне повстання пригожина розширить вікно прийнятної антикремлівської критики, особливо якщо кремль не має наміру мстити Пригожину далі.

Подальша обережна реакція Кремля на збройне повстання, ймовірно, спонукатиме інших російських націоналістів перевірити реакцію російської влади на більш відверто критичну риторику»,- зазначають в Інституті вивчення війни.

Доповнення

В останньому аналізі Інституту вивчення війни повідомляється, що 25 червня відбулось засідання "Клубу розсерджених патріотів" ігоря гіркіна. Там він виступив з критикою на адресу путіна і російського військового керівництва, припускаючи, що кремль не почне негайно розправлятися з антагоністичними ультранаціоналістичними групами після заколоту пригожина. гіркін заявив, що путіну потрібно законно передати певні президентські повноваження іншим партіям, якщо путін не бажає взяти на себе контроль над війною в Україні в якості верховного головнокомандувача.

В аналізі йдеться, що "Клуб розсерджених патріотів" просував цю подію протягом кількох тижнів, і російські чиновники, ймовірно, певною мірою знали про неї.

«Якщо кремль має намір використати повстання пригожина як привід для негайного придушення антагоністично налаштованих ультранаціоналістів, то ця подія, ймовірно, була б найкращим приводом, зазначили в Інституті вивчення війни.

Додамо

Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, в результаті угоди, яку, очевидно, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу речник кремля. Кримінальні звинувачення проти нього будуть зняті. Бійці "вагнера" не будуть притягнуті до відповідальності за участь у повстанні, а замість цього підпишуть контракти з міноборони росії - крок, який пригожин раніше відкидав як спробу привести свої воєнізовані сили у відповідність до закону.

За словами експертів, з відправленням пригожина до білорусі, склалась ситуація, яка начебто дозволила всім фігурантам "зберегти обличчя", однак протистояння виставило путіна слабким і він цього не пробачить.

На думку українських політологів, глава компанії євгеній пригожин готувався до "перевороту", однак його метою була не зміна влади, а субʼєктність і гарантії продовження фінансових замовлень.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог з вечора тричі вдарив по Нікопольщині - ОВА

     • 538198 переглядiв

    На Черкащині вночі були чутні звуки прольоту «шахедів» - ОВА

     • 4242603 переглядiв

    У рф шойгу вперше показали після "заколоту" пригожина

     • 1301435 переглядiв

    армія рф обстріляла за добу три райони Харківської області

     • 510639 переглядiв

    Тепло, але з дощами: прогноз погоди на сьогодні

     • 758593 переглядiв