ukenru
isw-kreml-vidkrito-ne-dotrimuyetsya-obitsyanikh-umov-schodo-chastkovoyi-mobilizatsiyi-lishe-cherez-24-godini-pislya-svoyeyi-zayavi

ISW: Кремль відкрито не дотримується обіцяних умов щодо часткової мобілізації лише через 24 години після своєї заяви

 • 286975 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті повідомили, що Кремль вже відкрито не дотримується обіцяних умов щодо часткової мобілізації лише через 24 години після своєї заяви, яку оголосив 21 вересня. Про це інформує УНН.

Деталі

Російські офіційні особи раніше стверджували, що часткова мобілізація торкнеться лише 300 000 чоловіків і лише тих, хто має попередній військовий досвід. 22 вересня прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що практика вручення повісток затриманим мітингувальникам не суперечить закону про мобілізацію від 21 вересня.

Його погроза суперечить заявам Кремля про те, що влада утримається від мобілізації осіб поза складеними списками резервістів, тобто набере більше людей і без досвіду.

Західні та російські опозиційні ЗМІ повідомляли про випадки, коли російські військові комісари роздавали призов протестувальникам у Москві та Воронежі. Російські опозиційні ЗМІ також повідомили про IT-спеціаліста банку, який отримав повідомлення про призов, попри те, що ніколи не служив в армії і не відвідував курси військової освіти в університеті.

Студент університету в Бурятії опублікував кадри, на яких Росгвардія та військова поліція забирають учнів з уроків, як повідомляється, для мобілізації, попри те, що міністр оборони Росії неодноразово заявляв, що російські студенти не будуть мобілізовані.

Нагадаємо

У росії військові комісари забороняють виїжджати з областей тим, хто перебуває в запасі: справа торкнулася і окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Новини Світу