ukenru
ispaniya-ta-frantsiya-zmusili-rosiyan-platiti-za-yakhti-zamorozheni-cherez-sanktsiyi

Іспанія та Франція змусили росіян платити за яхти, заморожені через санкції

 • 141970 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Іспанія та Франція змусили власників суперяхт, заморожених через санкції, оплачувати їх утримання, повідомили Reuters три джерела, передає УНН.

Деталі

В Іспанії шість судів було заморожено після санкцій, запроваджених після вторгнення росії до України у лютому.

Більшість власників платять за технічне обслуговування, екіпаж, стикування та страховку, сказало джерело, обізнане з цього питання.

Фізичним особам зазвичай заборонено здійснювати фінансові операції в юрисдикціях, де до них застосовуються санкції, але уряди Іспанії та Франції дозволяють платежі відповідно до законодавства ЄС та національного законодавства згідно з трьома джерелами агенства.

Міністерство фінансів Іспанії повідомило Reuters, що закон 2014 року, ухвалений після анексії Криму росією того ж року, дозволяє особам, які перебувають під санкціями, проводити необхідні платежі для утримання активів.

Іспанська влада вважає, що яхта Crescent контролюється Едуардом Худайнатовим, колишнім головою російського енергетичного гіганта «Роснефть», повідомило Reuters джерело в уряді.

Судно Lady Anastasia зареєстроване в державній базі даних судноплавства Equasis, що належить компанії Homeland Shipping Limited. Іспанська влада вважає, що цю фірму контролює глава збройової групи "Рособоронекспорт" Олександр Міхєєв, який перебуває під санкціями, повідомило джерело, обізнане в цьому питанні.

У Франції заморожено п'ять яхт олігархів. Акціонер російського Альфа-банку Олексій Кузьмичов, який перебуває під санкціями, оплачував два свої заморожені судна у Каннах та Антибах.

Суд на початку жовтня ухвалив звільнити яхту в Антибах через процесуальні помилки при її арешті. Рішення по другій яхті перебуває на розгляді.

Додамо

У березні прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес пообіцяв, оголосивши про заморожування однієї яхти в Іспанії, «рішуче» та «жорстко» вдарити по союзникам путіна.

На даний момент продано лише одну арештовану яхту: Axioma була продана з аукціону в Гібралтарі в серпні за розпорядженням банку JP Morgan, а не уряду.

Пропозиції США та Євросоюзу продати заарештовані російські активи та передати виручені кошти Україні застопорилися.

Українські Національні Новини

Новини Світу