ukenru
ispaniya-pogodila-pensiynu-reformu-bez-protestiv-u-frantsuzkomu-stili

Іспанія погодила пенсійну реформу без протестів у французькому стилі

 • 588028 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Лівий уряд Іспанії провів спірну пенсійну реформу, яка була схвалена профспілками, але зазнала різкої критики з боку бізнес-лідерів та консервативної опозиції. Про це пише dpa, передає УНН.

Деталі

План був схвалений Радою міністрів у Мадриді, але ще має пройти через парламент, де уряд меншості прем'єр-міністра Педро Санчеса часто підтримують дрібніші партії.

Пенсійна реформа виконує вимогу Європейського Союзу, який поставив у залежність від неї подальші виплати коштів до Іспанії зі свого Фонду відновлення після коронавірусу. Він також спрямований на те, щоб пенсійна система залишалася фінансово стійкою, оскільки найбільшою проблемою у майбутньому є неминучий вихід на пенсію "бебі-бумерів".

Крім того, доходи пенсійного фонду мають збільшуватися за рахунок повільного, але неухильного збільшення внесків. Водночас мають бути збільшені державні субсидії та нижчі пенсії. Передбачається також запровадження "квоти солідарності" для соціальних відрахувань осіб із вищим заробітком.

Консервативна Народна партія лідера опозиції Альберто Нуньєса Фейхоо насамперед відкинула заплановане збільшення внесків як "новий податок на працю та таланти". Партія заявила, що знову реформує пенсійну систему, якщо виграє вибори наприкінці року та повернеться до влади.

На відміну від Франції, де масові протести зіткнулися з урядом Еммануеля Макрона, який у четвер проштовхнув через парламент пенсійну реформу. Французький план передбачає підвищення пенсійного віку із 62 до 64 років. Навпаки, в Іспанії пенсійний вік не є гострою проблемою, оскільки він поступово підвищувався з 2013 року і до 2027 досягне 67 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу