ukenru
ispaniya-pidtrimaye-pereobrannya-d-tuska-golovoyu-yevropeyskoyi-radi

Іспанія підтримає переобрання Д.Туска головою Європейської ради

 • 9016 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Іспанія має намір підтримати кандидатуру екс-прем'єра Польщі Дональда Туска на посаду голови Європейської ради на новий термін заради збереження стабільності в ЄС, передає УНН з посиланням на іспанський телеканал 24 Horas.

"Позиція Іспанії, яку я вже повідомив прем'єр-міністру Мальти (головуюча країна ЄС – ред.), - це підтримка Д.Туска. Думаю, що Д.Туск зробив гарну роботу. Європі потрібна стабільність, а не перебування в стані змін, які ні до чого не ведуть. Європа розвивається досить добре, хоча і не без проблем, і зараз час підтримати Туска, сказати, що ми працюємо заради стабільності.

Економічне співробітництво зміцнюється, і це в кінцевому рахунку - те, що важливе людям ", - заявив іспанський прем'єр Маріано Рахой.

Крім того, М.Рахой знову закликав до збереження європейської єдності.

“Європа повинна проявляти себе як єдиний регіон, треба просувати тіснішу інтеграцію як з економічної точки зору, так і у внутрішній та зовнішній безпеці", - наголосив М.Рахой.

Нагадаємо, що питання переобрання Д.Туска головою Європейською ради виявило протиріччя між позицією Польщі з одного боку та найбільших держав ЄС і офіційного Брюсселя з іншого.

Як повідомляв УНН, прем'єр Польщі направила ЄС лист з відмовою підтримати Д.Туска. Разом з тим, Німеччина закликала переобрати Д.Туска президентом Європейської ради.

Українські Національні Новини

Новини Світу