ispaniya-nadast-ukrayini-shist-tankiv-leopard-ministr-oboroni-krayini

Іспанія відправить Україні 6 танків Leopard 2A4

 • 948416 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес під час виступу в парламенті заявила, що її країна відправить шість бойових танків Leopard 2 A4 до України. Про це інформує УНН, посилаючись на El Pais.

Деталі

За її словами, надання основних бойових танків є частиною того, що надсилають інші союзники. Роблес зазначила, що наразі департамент "ремонтує передову частину Leopard 2 A4, що складається з чотирьох машин плюс дві, шість загалом", щоб відправити їх "у відповідному стані".

Міністр не оголосила деталей відправки, проте зауважила, що мета полягає в тому, щоб танки були готові "до кінця березня або початку квітня". Вона також залишила відкритим запитання щодо кількості озброєння, яке нададуть Києву, наголосивши, що Іспанія може надіслати Україні додаткові танки на прохання союзників. Водночас Роблес виключила поставку сучасного Leopardo (еквівалент німецького A6).

Нагадаємо

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна очікує перші танки від партнерів з підготовленими українськими екіпажами уже найближчим часом. Тим часом у Європу як музейні експонати поїхали російські танки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанія відправить Україні 6 танків Leopard 2A4

     • 948416 переглядiв

    У Франції 16-річний підліток зарізав вчительку

     • 675837 переглядiв