ukenru
iran-zapustiv-u-kosmos-tverdopalivnu-raketu-suputnik

Іран запустив у космос твердопаливну ракету-супутник

 • 19939 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Воєнізована Революційна гвардія Ірану минулого тижня запустила в космос твердопаливну ракету-носій супутника, повідомило у четвер офіційне інформаційне агентство країни IRNA, передає УНН.

Деталі

У звіті цитується генерал Аміралі Гаджізаде, начальник аерокосмічного підрозділу гвардії, який заявив, що випробування пройшло успішно. Він сказав, що це перший випадок, коли Іран застосував твердопаливну ракету, а не рідкопаливну. Він вказав, що Іран вироблятиме легші ракетні двигуни для подальших космічних проектів.

За словами генерала, носій супутника було виготовлено з композитного матеріалу, а не з металу, що, за його словами, було "рентабельно".

Контекст

Однак виробництво композитів, як правило, дорожче, ніж їх металеві еквіваленти. Композити також роблять ракету легшою, тому вона може вивести на орбіту важчий супутник або корисне навантаження. Державне телебачення не показало жодних кадрів запуску.

Носії супутників зазвичай використовують рідке паливо, але твердопаливні ракети можуть бути адаптовані для мобільних пускових установок, які можна переміщати будь-де. Чисто твердопаливні ракети найчастіше асоціюються із системами балістичних ракет.

Доповнення

Минулого місяця Іран заявив, що запустив у космос ракету з супутником-носієм, що несе три пристрої, не уточнивши, чи вийшов якийсь із об'єктів на орбіту Землі.

Державний департамент США на той час заявив, що він, як і раніше, стурбований запусками космічного простору Ірану, які, як він стверджує, "викликають серйозну стурбованість у плані поширення" щодо програми Тегерана з балістичних ракет.

Запуски відбуваються на тлі переговорів у Відні, які намагаються відродити ядерну угоду Тегерана зі світовими державами. Іран, який давно каже, що не прагне виготовляти ядерної зброї, наполягає на тому, що його запуски супутників та ракетні випробування не мають військової складової.

Українські Національні Новини

Новини Світу