iran-zaperechuie-prychetnist-do-kiberatak-na-shtaby-trampa-i-harris

Іран заперечує причетність до кібератак на штаби Трампа і Гарріс

 • 10321 переглядiв

Тегеран відкидає звинувачення США у кібератаках на передвиборчі штаби Трампа і Гарріс. Іран заявляє, що не має наміру втручатися у вибори, і вимагає доказів від США.

Після заяв спецслужб США, що Іран стоїть за кібератаками на штаби кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Камали Гарріс, у Тегерані свою причетність до атак заперечили, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

У понеділок постійне представництво Ірану при ООН випустило заяву, у якій наголосило, що Тегеран не має "ні наміру, ні мотиву втручатися у президентські вибори".

"Подібні звинувачення нічим не підкріплені та позбавлені будь-яких підстав. Якщо уряд США щиро вірить в обґрунтованість своїх претензій, він повинен надати нам відповідні докази, якщо такі взагалі є, для того щоб ми могли дати на них відповідну відповідь", - ідеться в заяві.

Доповнення

Спецслужби США заявили, що за недавніми кібератаками, націленими на президентські кампанії Трампа та Гарріс, стояв Іран, звинувативши Тегеран у спробі вплинути на майбутні вибори.

США звинувачують Іран у кібератаках на передвиборчу кампанію Трампа20.08.24, 04:16

10 серпня представники передвиборчого штабу Трампа повідомили про злом внутрішнього листування та припустили, що за цим може стояти Іран. Республіканці стали жертвами атаки фішингу.

13 серпня у штабі кандидата в президенти від Демократичної партії Камали Гарріс заявили, що також зазнали атаки іноземних хакерів, але не уточнили, звідки вона могла виходити. "У липні юридична служба та служба безпеки кампанії були повідомлені ФБР про те, що ми стали мішенню операції з впливу з боку іноземного агента", - сказав AFP представник кампанії Харріс.

Раніше компанія Google заявила, що хакери, що підтримуються Іраном, атакували і демократів, і республіканців. У Microsoft говорили, що також зіткнулися з зростанням активності груп, пов'язаних з Іраном.

Поки неясно, чи було в результаті кібератак викрадено важливу інформацію. Трамп заявляв, що хакери змогли отримати лише загальнодоступні дані. За даними штабу демократів, кібератака була безуспішною.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 20 серпня: долар та євро продовжують ріст

     • 23041 переглядiв

    На Кіровоградщині через уламки ворожого дрона є пошкодження

     • 18025 переглядiв