ukenru
iphone-14-scho-vidomo-pro-novinki

iPhone 14 — що відомо про новинки?

 • 544404 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Точна дата виходу iPhone 14 ще невідома, але авторитетні аналітики та інсайдери припускають, що новий Айфон покажуть 14 вересня 2022 року. Цього року очікується чотири моделі 14 серії — iPhone 14, 14 Max, 14 Pro і 14 Pro Max. Формату міні більше не буде. Докладніше про майбутні новинки розповідають фахівці інтернет-магазину Stylus.ua, передає УНН.

Екран

Інсайдери повідомляють, що лише одна модель буде оснащена екранами виробництва Samsung, і це буде iPhone 14 Pro. Раніше південнокорейський виробник постачав OLED-дисплеями LTPO моделі Айфон 13 Про та 13 Про Макс. Цього року Samsung ексклюзивно створюватиме OLED-панелі для 6,1-дюймових 14 Pro, а замовлення на дисплеї для iPhone 14 Pro Max будуть розділені між BOE та LG.

Як і інші моделі iPhone, новинка отримає підтримку технологій TrueTone (автоматичне налаштування яскравості та балансу білого) та P3 (широке колірне охоплення). Айфони з приставкою Про будуть оновлюватися на частоті 120 Гц (технологія ProMotion). Чекати на 120 Гц у молодших версіях не варто.

Процесор iPhone 14

Відомо, що в iPhone 14 і 14 Max Apple хоче залишити старий процесор A15 Bionic, який зараз встановлений в iPhone 13. Аналітики кажуть, щоб приховати використання старого процесора, Apple перейменує його на A16 Bionic. А новий чіп, створений за 4-нм техпроцесом, буде встановлений у моделях iPhone 14 Pro та 14 Pro Max. Також є припущення, що завдяки чіпу енергоефективність пристрою зросте на 20%.

Обсяг оперативної пам'яті складе 8 Гб, що відмінно для підтримки швидкодії смартфона. У iPhone 14 і 14 Max, ймовірно, ОЗП буде менше — 6 Гб. Обсяг вбудованої пам'яті — 128, 256, 512 Гб, а моделі з приставкою Pro отримають ще й версію на 1 Тб.



Камери

Відомий своїми точними прогнозами аналітик Мінґ-Чі Куо розповів, що Pro-версії Айфонів отримають 48-мегапіксельний основний об'єктив. Він буде оптичного формату 1/1,3 дюйми з пікселями розміром 1,22 мкм. Поруч із ним будуть додаткові об'єктиви — ультраширококутний 12 Мп, 120 градусів та телеоб'єктив 12 Мп з оптичним зумом. У iPhone 14 та 14 Max будуть камери по 12 Мп, як і у 13 серії.

На сьогодні максимальна роздільна здатність камери у флагманах Епл — 12 мегапікселів. Імовірно, купертинівці використають технологію даних із кількох сусідніх пікселів, завдяки чому вдасться отримати якісне зображення при поганому освітленні. Цю технологію вже давно використовують на Android. До того ж датчик записуватиме відеоролики із глибиною кольору 12 біт із частотою 90 Гц. Чи варто говорити, що новий Айфон стане черговим монстром мобільної фото- та відеозйомки? Додамо сюди портретний та кінематографічний режим — і ваші фотографії в Instagram точно зберуть максимум лайків.

Що ще буде в iPhone 14

Ймовірно, у Айфон 14 з'явиться супутниковий зв'язок. Вперше він мав з'явитися ще в iPhone 13, але цього не сталося, тепер з великою ймовірністю він буде в 14 серії. Супутниковий зв'язок буде працювати тільки для екстрених викликів, тобто якщо користувач потрапить у біду і не матиме мобільного зв'язку. У такому разі інформація з координатами буде передана службі порятунку із супутникового зв'язку.

Бажаєте дізнатися ще більше про новий iPhone 14 та бути в курсі актуальних новин? Заходьте на сайт інтернет-магазину Stylus.ua та тримайте руку на пульсі подій. Тут вже можна оформити попереднє замовлення на iPhone 14, і коли новинка з'явиться в наявності, ви отримаєте відповідне повідомлення.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу