ukenru
investor-twitter-podav-do-sudu-na-ilona-maska

Інвестор Twitter подав до суду на Ілона Маска

 • 112180 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Інвестор Twitter подає до суду на Ілона Маска та платформу через обробку заявки мільярдера на 44 мільярди доларів за компанію, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Пропонований колективний позов був поданий цього тижня до Окружного суду США по Північному округу Каліфорнії інвестором Вільямом Хересняком, який сказав, що діяв "від імені себе та всіх інших осіб, які перебувають в аналогічному становищі".

У справі стверджується, що Маск порушив корпоративні закони Каліфорнії декількома способами.

У позові бос Tesla звинувачується у "протиправній поведінці", оскільки його "хибні заяви та маніпулювання ринком створили "хаос" у штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско". Там стверджувалося, що Маск отримав фінансову вигоду, затримавши розкриття інформації про свою значну частку в Twitter і свій план стати членом ради директорів компанії. У ньому також вказано, що кілька твітів, опублікованих паном Маском, який є постійним користувачем Twitter із більш ніж 95 мільйонами підписників, "вводять в оману".

У ньому містився пост, у якому Маск вказав, що його пропозиція про поглинання компанії, що займається соціальними мережами, відкладена через його сумніви щодо кількості фальшивих акаунтів на платформі. Твіт від 13 травня "є спробою маніпулювати ринком акцій Twitter, оскільки він знав про фейкові акаунти", йдеться в позові.

У п'ятницю Френк Боттіні, один із юристів, які представляють інтереси інвесторів Twitter, повідомив, що позов був поданий, оскільки Маск "продовжує принижувати компанію, яку він хоче купити за 44 мільярди доларів, у спробі переглянути ціну покупки". "Скарга, яку ми подали до Сан-Франциско, спрямована на те, щоб притягти Маска до відповідальності за його незаконну поведінку", - сказав Боттіні.

Раніше цього місяця пенсійний фонд Флориди також оскаржив рішення Маска купити Twitter.

Доповнення

Аналітики припускають, що Маск може шукати способи знизити свою цінову пропозицію щодо Twitter або відмовитися від угоди. Акції Twitter приблизно на 27% нижчі за ціну пропозиції Маска в 54,20 дол.

Українські Національні Новини

Новини Світу