ukenru
intsydent-z-povistkoiu-dlia-zhurnalista-slidstvainfo-v-dbr-poiasnyly-za-yakykh-umov-rozpochnut-rozsliduvannia

Інцидент з повісткою для журналіста "Слідства.Інфо": в ДБР пояснили, за яких умов розпочнуть розслідування

 • 19433 переглядiв

Слідчі ДБР готові розпочати розслідування інциденту з журналістом "Слідство.інфо", якому нібито вручили повістку за розслідування щодо посадовця СБУ, але можуть приступити до нього лише після отримання офіційного повідомлення та матеріалів від Генеральної прокуратури.

Слідчі ДБР готові розпочинати розслідування щодо інциденту з журналістом "Слідство.Інфо", якому намагались вручити повістку нібито за його розслідування щодо посадовця СБУ.  Проте це буде можливо лише після того, як до ДБР надійде офіційне повідомлення й супроводжуючі матеріали від Офісу Генпрокурора. Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Сап'ян зазначила, що ДБР бачило повідомлення Офіс Генерального прокурора про те, що відкрито кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК.

"Слідчі ДБР готові розпочати розслідування, але це можливо лише після того, як до ДБР надійде офіційне повідомлення й супроводжуючі матеріали. Коли це станеться -  слідчі відразу приступають до роботи", - сказала Сап'ян.

На уточнююче запитання, чи офіційне повідомлення має офіс Генпрокурора надіслати, Сап'ян відповіла: "Так. Наразі є лише повідомлення з Офісу Генпрокурора про те, що відкрито за фактом кримінальне провадження. Коли до нас надійдуть офіційне повідомлення та супроводжуючі матеріали, то тоді розпочнеться розслідування".

Контекст

Видання "Слідство.Інфо" повідомляло, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам ТЦК щодо вручення повістки журналісту "Слідства.Інфо", який працював над розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка.

На підставі матеріалів, оприлюднених "Слідство.інфо", Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Олександр Сирський призначив службову перевірку командувачу Сухопутних військ щодо ситуації, пов'язаної з повісткою журналісту за його розслідування щодо посадовця СБУ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через інцидент з журналістом "Слідство.Інфо", якому намагались вручити повістку за його розслідування щодо посадовця СБУ.

ЗМІ повідомили, що керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка відсторонено від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо".