intensivnist-sudnoplavstva-v-chornomu-mori-spovilnyuyetsya-cherez-obstrili-rf-zmi

Інтенсивність судноплавства в Чорному морі сповільнюється через обстріли рф - ЗМІ

 • 178139 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Кількість суден, які бажають забрати зернові вантажі з акваторії Чорного моря, впала на 35% цього тижня порівняно з попереднім тижнем через обстріли росії портів. Невизначеним залишається чи постраждають комерційні перевезення, пише Reuters, передає УНН.

Цитата

«Ми вважаємо, що агресивна риторика, швидше за все, призведе до зменшення кількості власників, які бажають здійснювати перевезення в регіоні, і створить додаткові ускладнення щодо доступності страхування», — сказав аналітик Jefferies Омар Нокта у транспортній накладній у п’ятницю.

Деталі 

Відповідно до аналізу морської та товарної платформи даних Shipfix, кількість суден для перевезення зерна з Чорноморського регіону зменшилася на 35% цього тижня порівняно з попереднім тижнем.

Дані показали, що лише 20 суден були продані для форвардного бізнесу до кінця липня та початку серпня, порівняно з 32 судами попереднього періоду.

Багато страховиків зараз призупинили надання покриття вантажів з України, за винятком невеликих портів уздовж Дунаю, повідомили джерела в страховій галузі в п’ятницю.

«Великим питанням є безпека дунайських портів у майбутньому», — сказало одне джерело.

Згідно з даними аналітичної компанії MarineTraffic, у п’ятницю десятки суден чекали проходу через Дунайський канал, включаючи судна, які прямували до Румунії або відпливали звідти.

Додаткові страхові внески від військових ризиків, які стягуються при в'їзді в акваторію Чорного моря, необхідно поновлювати кожні сім днів.

Вони вже коштують тисячі доларів і, як очікується, зростуть, враховуючи також ризик плавучих мін.

Джерела зі страхування повідомили, що покриття ризиків війни для російських чорноморських портів було ще доступним у п’ятницю з невеликими змінами ставок.

Доповнення 

Видання зазначає, що прямі атаки москви на українське зерно протягом чотирьох днів поспіль відбулися після того, як Київ пообіцяв кинути виклик військово-морській блокаді росії своїх експортних портів після виходу москви на початку цього тижня з укладеної за посередництва ООН угоди про безпечний морський коридор.

кремль заявив, що з четверга вважатиме, що всі кораблі, які прямують до українських вод, потенційно перевозять зброю, що Вашингтон назвав сигналом, що вона може атакувати цивільні судна. Пізніше Київ у відповідь випустив аналогічне попередження щодо кораблів, які прямують до росії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США заявили, що "вагнер" більше не воює в Україні

     • 252427 переглядiв