inshi-korabli-mohly-takozh-poterpaty-vid-naslidkiv-ataky-na-novocherkask-u-feodosii-humeniuk

Інші кораблі могли також потерпати від наслідків атаки на "Новочеркаськ" у Феодосії - Гуменюк

 • 29494 переглядiв

Речник Міноборони України припускає, що інші кораблі, окрім "Новочеркаська", можуть були пошкоджені після потужної детонації у Феодосії. Підтвердженої інформації поки що немає.

Масштабна детонація та пожежа на російському десантному кораблі "новочеркаськ" може свідчити про те, що інші кораблі могли також потерпати від наслідків атаки. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи окрім "новочеркаська" могло бути уражено декілька кораблів рф, Гуменюк відповіла: "Враховуючи, що ворог намагається розосередити своє корабельне угрупування по декількох точкам, не тільки концентруючи його в новоросійську, до прикладу. А намагаючись розставити так, щоб вони були максимально далеко від зони ураження не виключено такий момент, але ми чекаємо перевіреної, достовірної  інформації".

Вона зазначила, що довготривала детонація на "новочеркаську" може свідчити про те, що інші кораблі могли також потерпати від наслідків атаки.

"Та детонація й та загальна картина, яку всі спостерігали з відкритих джерел красномовно свідчить, що пожежа масштабна, детонація довготривала. Це може свідчити навіть про те, що знаходячись на великій дистанції один від одного інші кораблі могли також потерпати від наслідків атаки", - сказала Гуменюк.

Доповнення

Україна завдала авіаційного удару по російському десантному кораблю "новочеркаськ" у тимчасово окупованому Криму. Пізніше у міноборони росії підтвердили пошкодження корабля у Феодосії.

Гуменюк заявляла, що велика детонація на "новочеркаську" свідчить, що там міг бути "різдвяний подарунок" від рф для України.

Також Гуменюк заявила, що не виключено, що корабель "новочеркаськ" міг бути завантажений "шахедами", проте цю інформацію перевіряють.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині на Різдво горіли два храми

     • 26466 переглядiв

    Стало відомо, від чого померла 12-річна українка в росії

     • 29557 переглядiв

    Ворог у грудні атакував південь понад 270 дронами - Гуменюк

     • 24754 переглядiв