informatorka-fsb-peredavala-okupantam-heolokatsii-zsu-na-donechchyni-cherez-zviazkovoho-z-upts-mp-sbu

Інформаторка фсб передавала окупантам геолокації ЗСУ на Донеччині через "зв’язкового" з УПЦ (МП) - СБУ

 • 35641 переглядiв

Служба безпеки України затримала інформаторку ФСБ, яка передавала Росії геолокацію українських сил у Донецьку, а її зв'язковим був священнослужитель УПЦ (МП). Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затримано інформаторку фсб, яка коригувала удари рф по Силах оборони на Донеччині. Її "зв’язковим" був колишній настоятель одного з храмів УПЦ (МП). Про це повідомила СБУ, передає УНН.

Деталі

Встановлено, що раніше зловмисниця була помічницею клірика. Після його втечі до росії вона продовжила тримати із ним контакт.

Для налагодження розвідувально-підривної діяльності жінка на початку року виїжджала до рф через країни Євросоюзу, щоб зі своїм "куратором" від фсб – ексочільником розвідки артилерії 100-ї окремої мотострілецької бригади окупантів. Зрадниця отримала основні завдання, встановила канали комунікації через клірика УПЦ (МП) та повернулася до України.

Зловмисниця збирала розвідувальну інформацію, наприклад геолокації підрозділів ЗСУ в районі Краматорська, та передавала відомості до рф.

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю у власному помешканні у селищі Красноторка. Тепер їй загрожує до 8 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадили Україну та воювали проти ЗСУ: двом бойовикам повідомили про підозру

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Голова МВС відреагував на збій у роботі Київстару

     • 32631 переглядiв