ukenru
indiyski-naftopererobni-vedut-peregovori-pro-ukladannya-6-misyachnoyi-ugodi-schodo-importu-rosiyskoyi-nafti-reuters

Індійські нафтопереробники ведуть переговори про укладання 6-місячної угоди щодо імпорту російської нафти - Reuters

 • 140629 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Індійські нафтопереробники ведуть переговори про шестимісячну нафтову угоду з росією на імпорт мільйонів барелів на місяць, повідомили кілька джерел Reuters, поінформованих у цьому питанні, оскільки третій за величиною імпортер у світі шукає більше російської нафти, незважаючи на західні санкції, інформує УНН.

Західні санкції проти росії спонукали багатьох імпортерів нафти відмовитися від торгівлі з Москвою, внаслідок чого спотові ціни на російську нафту досягли рекордних знижок порівняно з іншими сортами.

Деталі

За підрахунками Reuters, за два місяці після вторгнення в Україну 24 лютого Індія вже купила у росії удвічі більше нафти, ніж за весь 2021 рік.

Роснефть веде переговори з індійськими та китайськими компаніями про постачання після того, як компанія втратила західних покупців, повідомили два джерела.

Це дало індійським нафтопереробникам, які раніше рідко купували російську нафту, можливість скуповувати дешеву нафту.

Провідні індійські нафтопереробні компанії Indian Oil Corp. (IOC), Bharat Petroleum Corp та Hindustan Petroleum Corp ведуть переговори про угоду з російською Роснефтью, повідомили джерела.

За їх словами, йдуть переговори про угоду з імпорту 6 млн барелів нафти на місяць з опціоном на купівлю ще 3 млн барелів.

Джерела повідомили, що BPCL та HPCL очікують щомісячного імпорту в обсязі 4 млн барелів та 3 млн барелів відповідно.

За їхніми словами, компанії очікують поставок з червня, додавши, що Роснефть може постачати нафту через посередників, що не підпадають під санкції, і торгові компанії, що базуються в країнах, які не оголосили про санкції проти Москви.

Одне з джерел повідомило, що обсяг і строки угод можуть змінитися залежно від знижок, які пропонує Роснефть, та впливу санкцій.

В результаті індійські нафтопереробники купують російську нафту у глобальних торгових компаній на умовах постачання, а трейдери організують доставку та страхування.

Проте глобальні трейдери Vitol та Trafigura згортають закупівлі російської нафти, оскільки санкції ЄС набудуть чинності з 15 травня.

Нью-Делі також звернувся до своїх державних енергетичних компаній з проханням оцінити можливість купівлі частки європейської нафтової компанії BP у російській компанії Роснефть, що потрапила під санкції, повідомили два джерела.

Індія також недавно зіткнулася з проблемами з відвантаженням через те, що Oil and Natural Gas Corp (ONGC) намагається знайти судна для завантаження нафти з її операцій за проектом "Сахалін-1" у росії.

Доповнення

Індія імпортує понад 85% своєї потреби у сирій нафті з розрахунку 5 мільйонів барелів на добу.

Захищаючи імпорт нафти Індією з росії, міністр нафти Хардіп Сінгх Пурі минулого тижня заявив, що закупівлі становлять лише частину загальних річних потреб Індії, а уряд не втручається в угоди імпортних компаній.

Вашингтон заявив, що не заперечує проти того, щоб Нью-Делі купував російську нафту за цінами нижчими за ринкові, але застеріг від різкого зростання імпорту, оскільки це може ускладнити реакцію США.

Нью-Делі закликав до негайного припинення вогню в Україні, але прямо не засудив дії Москви та не ввів санкції проти неї.

Українські Національні Новини

Новини Світу