indiya-otrimaye-ponad-100-gepardiv-iz-pivdennoyi-afriki

Індія отримає понад 100 гепардів із Південної Африки

 • 1458792 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Південна Африка повідомила, що вона досягла угоди про передачу понад 100 гепардів до Індії в рамках амбітного проекту з реінтродукції плямистих кішок у південноазіатській країні. Про це УНН повідомляє посилаючись на AFP.

Деталі

Міністерство навколишнього середовища заявило, що першу партію з 12 гепардів буде доставлено до Індії наступного місяця після того, як у вересні минулого року з Намібії прибули вісім гепардів.

"План полягає в тому, щоб переміщати ще 12 особин щорічно протягом наступних восьми-десяти років, щоб допомогти створити життєздатну та безпечну популяцію гепардів", - йдеться у заяві міністерства.

Індія колись була домом для азіатського гепарда, але до 1952 року ця тварина була оголошена вимерлою, насамперед через втрату довкілля і загибель від рук мисливців, що шукають їх характерну плямисту шкуру.

Зусилля з реінтродукції тварин активізувалися у 2020 році, коли Верховний суд Індії ухвалив, що африканські гепарди, інший підвид, можуть бути завезені до країни у "ретельно вибране місце" на експериментальній основі.

Переговори про угоду з Південною Африкою тривали довго, і спочатку очікувалося, що перші гепарди будуть доставлені до Індії у серпні минулого року.

Офіційні особи заявили, що попереднє постачання із Намібії стало першим міжконтинентальним переміщенням гепардів, найшвидших наземних тварин планети.

Намібійські зразки були випущені в Національний парк Куно, заповіднику дикої природи за 320 кілометрів на південь від Нью-Делі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Індія отримає понад 100 гепардів із Південної Африки

     • 1458792 переглядiв

    лавров несподівано відвідав Еритрею

     • 1366536 переглядiв