ukenru
independent-bayden-pogovorit-iz-zelenskim-pered-peregovorami-z-putinim

Independent: Байден поговорить із Зеленським перед переговорами з Путіним

 • 21051 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Президент США Джо Байден проведе переговори з Президентом України Володимиром Зеленським перед розмовою з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це УНН повідомляє з посиланням на Independent.

Деталі

За словами чиновника адміністрації США, президент Байден поговорить з президентом України Володимиром Зеленським і лідерами ключових європейських союзників, щоб "скоординувати своє послання", і обговорити їх з Путіним у вівторок.

Він заявив, що Байден має намір поговорити з Путіним з "єдністю і сильною трансатлантичною солідарністю щодо подальших дій".

Також повідомляється, що Байден поговорить з Путіним у вівторок, оскільки США і Європа все більше стурбовані нарощуванням російської військової потужності вздовж її кордону з Україною.

Доповнення

Переговори президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна підтвердили в Білому домі. Переговори президентів заплановані на вівторок, 7 грудня.

Контекст

Низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в "ящик", і не вирішив, чи буде він реалізований.

Українські Національні Новини

Політика