ukenru
ilon-mask-pokazav-novu-kosmichnu-vantazhivku-crew-dragon

Ілон Маск показав нову космічну вантажівку Crew Dragon

 • 16170 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Американський підприємець і голова SpaceX Ілон Маск представив фінальний дизайн пілотованого корабля Crew Dragon (Dragon 2), призначеного для відправки астронавтів до Міжнародної космічної станції. Про це повідомляється на Twitter акаунті винахідника, передає УНН.

Dragon 2 - це сильно модифікована версія вантажівки Dragon, яка вже успішно літає до МКС. У корабля майже моноблочна конструкція. Човник здатний відправляти 2,5 тонни вантажів і до чотирьох осіб. Без вантажів він може піднімати на орбіту до семи осіб.

За запевненням Маска, нова версія повторно використовуваної ракети Falcon 9 вже через рік зможе повторно відправитися в космос всього через 24 години після посадки її першого ступеня на Землю.

Для відправки людей до МКС SpaceX і Boeing створюють пілотовані кораблі Dragon 2 і Starliner відповідно. Їх безпілотні випробування заплановані на серпень 2018-го. На листопад 2018 року намічений пілотований політ Starliner, на грудень - Dragon 2.

У січні 2018 року Рахункова палата США підготувала звіт, в якому стверджувалося, що висока ймовірність того, що Dragon 2 зможе пройти сертифікацію для пілотованих запусків не раніше грудня 2019 року, а Starliner - не раніше березня 2020 року. У NASA розглядають можливість перетворення випробувальних пілотованих місій Dragon 2 і Starliner на оперативні, що передбачає збільшення чисельності екіпажу і термінів його перебування на МКС.

У даний час тільки Росія і Китай мають оперативні можливості з доставки людей на навколоземну орбіту, однак азіатській країні заборонено доступ на МКС через обмеження з боку США.

Як повідомлялося, NASA запустило ракету-носій Antares з української ступенем.

SpaceX Crew Dragon ship in anechoic chamber for EMI testing before being sent to @NASA Plum Brook vacuum chamber pic.twitter.com/BckUBkroLw

- Elon Musk (@elonmusk) 21 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Технології