idit-do-bisa-mask-hostro-vidpoviv-kompaniiam-yaki-vidmovylys-vid-spivpratsi-z-sotsmerezheiu-x

"Йдіть до біса": Маск гостро відповів компаніям, які відмовились від співпраці з соцмережею X

 • 44469 переглядiв

Ілон Маск засудив бренди, які бойкотують рекламу в соціальній мережі після звинувачень в антисемітизмі на його адресу, стверджуючи, що їхній бойкот може потенційно "вбити" мережу.

Мільярдер Ілон Маск розкритикував бренди, які відмовилися від реклами у соцмережі X після того, як його звинуватили в антисемітизмі. Про це повідомляє The Guardian, передає УНН.

Деталі 

Під час виступу на саміті DealBook у Нью-Йорку Маск сказав, що рекламодавці намагалися "шантажувати" його і своїми діями вони можуть "вбити" соцмережу, яка залежить від рекламних доходів.

Якщо хтось намагається шантажувати мене рекламою, шантажувати мене грошима, то ідіть до біса [Go f*ck yourself - ред.]

 - заявив мільярдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС запросив Ілона Маска до Гази на тлі його поїздки в Ізраїль

Водночас він заявив, що бойкот великих брендів може вбити соцмережу Х, а весь світ буде знати, хто це зробив.

Доповнення 

Фактично за декілька хвилин до цього Маск перепросив за свій твіт 15 листопада, у якому підтримав антисемітський пост на X. За його словами, це був, мабуть, найгірший пост в його історії повідомлень. Мільярдер також зауважив, що цей допис коштував йому 40 мільйонів доларів штрафу від Комісії з цінних паперів і бірж США.

Також посилаючи до біса рекламодавців, які оголосили бойкот його соцмережі, Маск згадав Боба, ймовірно йдеться про генерального директора Disney Боба Ігера, компанія якого призупинила рекламу на X.

Контекст 

15 листопада Маск потрапив у скандал після підтримки публікації на X. Білий дім засудив те, що він назвав "огидною пропагандою антисемітської та расистської ненависті", яка "суперечить нашим основним цінностям як американців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск заявив, що пожертвує доходи X від реклами лікарням в Ізраїлі та Червоному Хресту в Газі

Найбільші американські компанії, зокрема Walt Disney, Warner Bros Discovery (WBD.O) та материнська компанія NBCUniversal Comcast, призупинили свою рекламу у соціальній мережі.

Нагадаємо 

Ізраїль у понеділок прийняв з візитом Ілона Маска, на тлі заяв про досягнення принципової угоди про використання зв'язку Starlink його компанії SpaceX у секторі Гази, де пауза у війні проти ХАМАС збіглася з візитом технологічного підприємця. 

Володимир Омельченко

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ підтвердила обшуки у Почаївській лаврі: показала фото

     • 23552 переглядiв

    Донбас повернути ментально складніше, ніж Крим - Зеленський

     • 28266 переглядiв

    Ранковий обстріл Херсона: окупанти поранили чоловіка

     • 29237 переглядiв

    У Чернівцях патрульні врятували чоловіка від переохолодження

     • 22957 переглядiв