idil-vziala-na-sebe-vidpovidalnist-za-napad-na-kontsertnyi-zal-u-moskvi-al-arabiya

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад на концертний зал у Москві – Al Arabiya

 • 40220 переглядiв

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за збройний напад на московський концертний зал, в результаті якого загинуло щонайменше 40 осіб.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за збройний напад на концертний зал у Москві в п'ятницю, 22 березня, у результаті якого загинули щонайменше 40 людей. Про це повідомляють арабські видання Al Arabiya та Asharq News, передає УНН.

Деталі

За даними видань, у заяві ІДІЛ, опублікованій у Telegram, йдеться, що її бойовики "напали на велике зібрання... на околиці російської столиці Москви".

Також повідомляється, що бойовики нібито "успішно відійшли на свої бази".

Доповнення

Низка російських ЗМІ після оприлюдненої заяви опублікувала повідомлення, що їм не вдалося підтвердити достовірність факту причетності ІДІЛ до стрілянини в Красногорську.

Досі достеменно не відомо чи брав ІДІЛ відповідальність за теракт. УНН буде стежити за ситуацією.

Контекст

Зі свого боку Нацгвардія Росії повідомила, що знаходиться на місці події та розшукує нападників. Російська влада заявила, що озброєні люди відкрили стрілянину під час рок-концерту в передмісті Москви, убивши щонайменше 40 людей, ще понад 100 поранивши, а також спричинивши пожежу в залі.

Нападники увійшли в будівлю в камуфляжній формі, відкрили вогонь і кинули ручну гранату або запальну бомбу. Влада відкрила "кримінальне розслідування за фактом терористичного акту".

МЗС України прокоментувало стрілянину у підмосковному Красногорську22.03.24, 23:17

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

У Кременчуці на Полтавщині пролунали вибухи

 • 48885 переглядiв

У Запоріжжі відновили рух легкових авто греблею ГЕС

 • 47867 переглядiв