ukenru
i-klimpush-tsintsadze-rozpovila-chogo-ochikuye-vid-rf-u-sudi-oon

І.Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує від РФ у суді ООН

 • 11353 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Аргументи російської сторони, виступ якої заплвновано у віторок у Міжнародному суді ООН, ймовірно, будуть схожі на порцію "новин" російських ЗМІ. Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні другий день слухань в Міжнародному cуді ООН в Гаазі. Представники тієї самої російської Феміди, що знайшли "підстави" для заборони діяльності Меджлісу, що утримують з надуманих та сфабрикованих "причин" наших в'язнів у Росії та в незаконно анексованому Криму; а також представники того ж міністерства іностранних дєл, які фахово безсоромно маніпулюють фактами на міжнародних форумах, будуть представляти свої аргументи... Чомусь видається, що це буде подібне на порцію "новин" зі спутніка та рашатудей", - повідомила вона.

Віце-прем'єр побажала "витримки, холодного і ясного мислення, сили фактів та правових аргументів". "А світові щиро зичу критичного мислення та вміння за викривленою реальністю побачити правду, а також усвідомити глибину цинізму агресора", - додала вона.

Як повідомляв УНН, 7 березня РФ представить свої аргументи під час слухань в рамках позову України проти Росії в Міжнародному суді ООН в Гаазі.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Україна 16 січня подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика