ukenru
i-geraschenko-dlya-zakhistu-obyektiv-infrastrukturi-na-donbasi-treba-stvoriti-khabi-bezpeki

І.Геращенко - для захисту об'єктів інфраструктури на Донбасі треба створити хаби безпеки

 • 6791 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Потрапляння снаряду у контейнери з рідким хлором на Донецькій фільтрувальній станції може призвести до екологічної катастрофи, щоб цього запобігти, треба створити хаби з безпеки інфраструктурних об'єктів. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, виступаючи на Семінарі "Роуза Рота", передає кореспондент УНН.

"Страшна ситуація залишається навколо Донецької фільтрувальної станції. Уявіть собі, там цикл, технологічний, вимагає збереження контейнерів з рідким хлором. Якщо туди потраплять снаряди, забрудненість ґрунту досягне кількох десятків кілометрів. Власне тому Україна підтримує, щоб були створені хаби по безпеці навколо інфраструктурних об'єктів, небезпечних, і щоб до цих хабів доєдналися і СММ ОБСЄ і Міжнародний Червоний хрест", - сказала І.Геращенко.

Нагадаємо, 1 липня в результаті бойових дій були пошкоджені високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання Донецької фільтрувальної станції, яка централізовано забезпечує водою місто Авдіївка.

Станом на ранок понеділка відновлено електропостачання Донецької фільтрувальної станції.

Українські Національні Новини

Суспільство