ukenru
i-dodon-sklav-prisyagu-prezidenta-moldovi

І.Додон склав присягу президента Молдови

 • 7302 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Ігор Додон у п’ятницю склав присягу президента Молдови, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Урочиста церемонія відбулася в державному палаці у Кишиневі за участі представників з Росії, Білорусії, Угорщини та інших країн. Під час інавгурації Додон закликав до єдності в країні і зобов’язався зберігати нейтралітет Молдови.

Також новообраний президент звернувся до тисяч незгодних з результатами виборів людей, які зібралися біля палацу перед початком інавгурації, і пообіцяв, що буде президентом всіх молдаван.

"Об’єднання обох берегів річки Дністер є головною метою мого перебування на посаді. Я хотів би звернутися до тих, хто голосував за інші партії: давайте спускатися з барикад і гуртуватися заради кращого майбутнього всіх нас – молдаван, росіян, українців, гагаузів і всіх громадян в єдину країну", – сказав І.Додон.

Він заявив, що у найближчих планах як президента – візит до Москви, а потім до Брюсселя.

"Ми будемо будувати мости на Схід і на Захід", – додав І.Додон.

13 листопада у Молдові відбулися президентські вибори. ЦВК повідомила, що більшість голосів виборців здобув проросійський кандидат Ігор Додон – понад 52% , тоді як його проєвропейськи налаштована опонентка Майя Санду – близько 47%.

Через менш ніж два тижні після виборів І.Додон поїхав із приватним візитом до Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу