hur-razom-iz-kibervolonteramy-atakuvala-maizhe-sotniu-veb-resursiv-rf

ГУР разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню веб-ресурсів рф

 • 22537 переглядiв

Українська розвідка та кіберволонтери атакували близько 100 російських сайтів. 39 з них досі не працюють. Йдеться про компанії, що обслуговують російський державний сектор, який бере участь у війні проти України.

Українська розвідка разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню російських веб-ресурсів. Наразі продовжують "лежати" 39" сайтів.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Головне управління розвідки МО.

15 липня 2024 року волонтерська хакерська спільнота спільно з кіберфахівцями ГУР МО України атакували близько 100 веб-ресурсів у просторі держави-агресора росії. Станом на 16 липня з переліку атакованих російських сайтів продовжують "лежати" 39

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору росії.

За інформацією ГУР, Зокрема, ураження зазнали:

● "MITgroup" — група компаній, яка займається розробкою корпоративних веб-сайтів. ● "пєрмскій завод промобладнання" — підприємство, що виготовляє та постачає підйомне обладнання для промислових обʼєктів.

● "Обʼєднані кранові технології" — торгово-виробнича компанія з виготовлення та реалізації вантажопідйомного обладнання.

● "РУМОС-ЛАДА" — дилер автомобілів LADA.

"Внаслідок кібератаки зовнішній вигляд уражених веб-ресурсів агресора зазнав певних змін — тепер замість звичних московитам розділів на сайтах видно лише свинячу голову та код помилки "404", - інформує ГУР.

Доповнення В червні розвідка повідомляла, що активісти кіберспільноти BO_Team спільно з кіберфахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони протягом тижня знищили понад 100 терабайт даних деяких російських компаній, а також сервери.

Популярні

Новини по темі

Вже завтра повістки можуть надсилатись Укрпоштою - Генштаб

 • 22827 переглядiв