hur-khaknulo-rosiiske-telebachennia-i-pokazalo-pravdu-viiny-dzherela

ГУР "хакнуло" російське телебачення і показало правду війни – джерела

 • 15982 переглядiв

Кіберфахівці ГУР атакували сервери російських телеканалів, показавши в ефірі відео про війну в Україні. Внаслідок контрзаходів рф було припинено трансляцію 9 телеканалів, але ГУР зберегло доступ до серверів.

Кіберфахівці Головного управління розвідки здійснили атаку на сервери російських телеканалів, внаслідок чого в ефірі низки телекомпаній були продемонстровані обʼєктивні відеоролики про війну в Україні. Про це журналісту УНН повідомили власні джерела.

Як повідомляють джерела в українській розвідці, відео від ГУР було тричі продемонстровано у прайм-тайм телеканалів "Пєрвоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Пєрвий канал" та інших. Як зазначається, частина атакованих каналів входять до медіа-холдингу тамтешнього олігарха Андрія Комарова.

Співрозмовник зазначив, що російські фахівці з кібербезпеки намагалися виправити ситуацію, однак внаслідок їхніх дій було припинено трансляцію відразу девʼятьох російських телеканалів: "Євразія 360", "Євразія Пєрвий канал", "Пєрвоуральськ ТВ" "Луганськ 24", "Пєрвий республіканскій", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Пєрвий російській".

Водночас ці контрзаходи не змогли завадити кіберфахівцям ГУР МОУ в збереженні доступу до серверів телекомпаній.

"Відтак низка телеканалів були змушені припинити власне мовлення на тривалий час з моменту здійснення атаки, про що свідчать і публічні звернення до телеглядачів. Станом на ранок 22 серпня лише телеканал "Євразія 360" та ТВ-3 частково відновили свою роботу, в той час як мовлення інших лишається заблокованим",- повідомило джерело.

Доповнення

17 серпня джерела УНН повідомляли, що кіберфахівці Головного управління розвідки МО України спільно з хакерами паралізували роботу підприємства під російським чєлябінском, яке розробляє ядерну зброю.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти продовжує падати: у чому ж причина

     • 20835 переглядiв

    Біткоїн перетнув цінову позначку у 60 тисяч доларів

     • 15640 переглядiв